My photo
Im juz an ordinary lady.. Nuthin special bout me.. I love my husband & my family so much... Like to do anything sound in my head tell me to do. Not too messy n clumsy.. Nice n friendly for sure.

Monday, June 29, 2009

Award & Tag

Thanks to Yunk Nadea coz sudi bagi award ni kt sy. :)


1~ Copy Award Diatas Untuk Diletakkan Di Blog Anda

2~ 5 Fakta menarik tentang Pemberi Award ini
  • 1st time hangout ngan cik Nadea ni kt Mid Valley. Best!
  • Seorang yg ceria & happy go lucky - even sy xkenal dia rapat
  • Dia ni kecil molek je orangnye.. Cute & nice!
  • Dulu dia pnh suh sy kejutkan dia bgn tido, then time sy kejut dia xbgn.. huhu so fanny la ;p

3~10 FAKTA @ Hobi diri sendiri
  • Mmg addict terhadap Internet + Photo!
  • Gila juga ber'blog' klu ada byk mende yang nk share
  • Sy mmg peramah tp boleh emo tetiba.. tp bukan hot temper! Klu sy xde mood, sy akan diam sampai satu masa akan pulih sendiri
  • Masih menyayangi seseorang walaupun dia dah xde bersama sy.. :(
  • tidak suka tdo malam tp ssh nk bgn pagi
  • Agak pemalas, tp klu rajin mmg rajin yg amat sangat - pelik tapi benar!
  • Klu sy bosan, suka layan lagu2 n karok sorang2..
  • Dah 6bulan xguna phone sbb xtau nk call & sms sape..
  • Klu teringatkan seseorang, aku cepat menangis.. lepas nangis hati aku tenang
  • Perlukan masa utk mengenali seseorang dgn lebih lanjut.. :)

4~ Pilih 10 penerima award yg blognya anda sll terjah & describe tentang diorang
  • Cik Mizbora - cik adik manis yg fanatik Korean Movie
  • Cik Ainashiya Mizuki - housemate aku time 3P, xsngka 1 kepala.. tgk matahari sesama :)
  • LOL-Pearls - sorg akak yg amat sweet & baik hati
  • Besi - kenalan blog je.. :)
  • Syima - adikku yg manis ni, kenalan since aku stud UiTM Kelantan
Footnote: sesape yg di'tag' tu silelah ambik ye award ni :)

Sunday, June 28, 2009

3 beautiful days

Salam semua.. long time no publish any N3 here.. ;p Since i was in KL, ssh skit nk update blog coz quite busy here.. Bz jenjalan wit my family! Best sgt rasa coz i can spend much more times with my beloved family. Hilang segala resah gelisah dalam hati.. Really enjoy all my days here!

Hari 1st sampai lebih kurang pukul 8.15pm. Dah xsempat nk kuar menikmati keindahan kota raya KL. Sbb masing2 dah penat dan xlarat. Sampai umah my aunt terus aje landing baik punye.
Tapi aku cam biase laa, mana boleh tdo even penat drive dr Gua Musang - Shah Alam. Sumtimes, i feel really enjoyed driving a car! Sbb dah lame asik jadi 'Mam Besar' aje. Tp bila dah lame xdrive, jadi gian plak. Boleh racing2 atas jalan.. hihi

1st Day
Plan ari 1st - bawak adik2 aku pegi Zoo Negara. Biase laa, dorang ni xpnh dtg lagi cni. So, my parents da niat nk bwk dorang berdua tapi ramai laa yang join except my bro yg dua lg xdpt ikut sama coz dorang keje. As usual, akulah driver bertauliah yg tau sume selok belok KL.. haha poyo! (padahal kekadang lost jugak!) Sampai2 sana terus pegi kaunter tiket. Adik2 aku laa yg paling teruja. :) Harga tiket pun da naik. Byk plak tu. Time aku pegi dulu RM 4 -5 je tp skrg dah RM15 for adult and RM6 for children n warga emas. Total sume tiket kitorang RM99! :)

Lepas tu nak naik tram plak. Igtkan dah sekali ngan entrance tiket, rupenye we shud buy for another tickets.. abis laa plak almost RM30! so expensive. Ptt la ramai org xdtg jengah Zoo tu.
Kitorang dibawa naik tram tu mengelilingi kawasan zoo tu b4 kami diturunkan di satu tempat. Kitorang pn smpt laa kan jalan2 pusing kawasan tu tgk2 haiwan ape yg ada & cam bese laa, snap gmbr tu dah jd rutin tiap kali keluar p mane2.. hahaha (all the photos will be uploded later)

Lebih kurang pukul 5 lebih baru kitorang gerak balik. Best jugak laa even terpaksa bayar mahal demi budak2 itoo! hehe


2nd Day
Hari ini xkuar p mane. Juz anta my adik daftar kt UiTM Shah Alam. Dis time aku xjadik driver sbb leher aku sakit.. terkehel time ambik plastik berat! uhu Tetibe aku jadi pendiam hari ni. Dah laa pegi tpt org ramai. Tp sib baik UiTM buat sistem yg lebih teratur kali ni. Terus je daftar kt kolej. Adik aku dpt stay kt Kolej Jati. Punye laa jauh blok adik aku tu. Penat tol angkut barang dia. Sib baik xbanyak.. Tp kalu barang aku agaknya 3 trip baru abis kot! wahahaha.. Almost kul 12.30 kitorang tinggalkan dia kt situ sbb dia ade orientasi plak.

Plan malam pulak ke jenjalan ambik angin pegi Purtajaya. Lebih pukul 9pm konvoi 2 kereta pegi sana. Best! ambik angin malam sambil pusing2 tgk orang.. hehe Gmbr mmg xpnh lupe! (jugak akan diupload later! ;p) Dari 1 tmpt ke 1 tmpt kitorang terjah sambil ambik2 gmbr kenangan bersama family. Tp my aunt awal2 lagi dah ngantuk. Padahal dia yg beria2 nk bwk my adik2 aku jenjalan. hahaha.. Lebih kurang pukul12 baru gerak balik umah tp tersesat laa plak sbb silap masuk jalan. hahaha.. My bro punye keje laa nie. Otw dtg kejap je, tetibe time nk balik jd lama! huhu Sib baik laa mlm2 ade byk sgt kereta atas jalan! adeh

3rd Day
Plan hari ni plak nk p Taman Cahaya Shah Alam. Lebih kurang pukul12.30 kitorang pegi sane. Dah la panas terik. Sampai2 je baru masuk waktu Zuhur. Sampai je terus p kaunter tiket. Dah la ramai cina kt sni. Xtau dari mana dtgnye.. Bimbang gk kan.. skrg H1N1 makin merebak.. adeh! Lepas beli tiket, kitorang tunggu bus yg dorang akan angkut kami sume n bawak ronda2 dalam kawasan tu.

Lepas tu, sempat pegi Rumah 4 Musim tu je sbb masa da suntuk. Da masuk sume tempat da xsempat dah. Best sgt masuk area situ sebab time ni Musim Bunga.. sejuk & nyaman je! Cantik plak tu viewnye.. Xpuas rase nk snap2 pic dalam tu tp rush sgt nk kejar masa. adeh! My parents sume dah calling2 suh kitorang keluar cepat2 sbb nk kejar bus.. hihi.. Penat tp enjoy sesangat!

Fuhh.. pjg ke N3 aku kali nie.. hehe tp cam xmenarik je sbb xde gmbr.. Sume gmbr xtransfer lagi sbb lupe nk bawak 'gigi biru'.. hehe.. Nant balik umah laa...


Thursday, June 25, 2009

Just Arrived!

Salam korunk..
Alhamdulillah.. aku da slamat sampai kt shah alam lebih kurang pukul 8.15 mlm tadi..
Penat sesangat. Perjalanan smooth je tp jem skit kt ampang td coz ade kereta terbakar.. adeh!
Ngeri lak tgk sbb api masih marak.. Xsempat plak nk tgk jenis kereta ape..
Dah laa aku yg drive.. Pening kepala plak tu.. Sib baik today xpuasa.. uhu

Okaylah, aku nk rest dlu..
Nant aku update balik gmbr keadaan kereta terbakar tu ok :)

Tkcr my dear frens..

Quick Update!

Salam semua.
Pagi ni, aku & family akan gerak ke KL for a few days..
Xtau lagi nk gerak kul bape coz time ni pun sume xsettle lagi... adeh

Nant dah sampai aku update balik..
Doakan kami selamat sampai..
AMIN

Monday, June 22, 2009

Award Lagi??

Award ni diberi oleh Pearl LOL pada saya.. Tapi b4 letak elok2 award ni dalam blog, kene follow syarat ni dulu.. :)

Task 1
Accept the award, post it on your blog together with the name of the person who has granted the award and his or her blog link.

From: aYu - bICaRa HaTi

Task 2
Pass the award to 15 other blogs that you’ve newly discovered. Remember to contact the bloggers to let them know they have been chosen for this award.

1. Nadxoxo
2. Nad
3. Syima
4. Miszroxzy
5. NURA
6. Rimieilya
7. Khairil
8. A_putra
9. Shapiq
10. Ayucinta
11. Raihanna
12. MissWanie
13. Anaklaut
14. Abgbent
15. Ella

Aduh, penantnye.. hehehe.. Sile ambik ye kawan2 ku yang manis dan kacak.. whee~


Award ni pun datangnya dari Pearls LOL

~tenkiu dear 4 de sweet award! muaxxxx! :D


Sunday, June 21, 2009

Puisi buat Abah

:: This poem is dedicated to my lovely Abah, Haji Mohamed b Salim ::

Abah
Dikaulah idolaku, dikaulah sumber inspirasiku
Menjaga daku semenjak kecil sehingga dewasa
Tanpa pernah mengeluh walau sepatah kata
Segala keringat dan jasamu tetap terpahat di dada

Abah
Meskipun aku tidak dimanja
Namun aku tetap permata berharga
Bertahun lama dikau mengerah tenaga
Demi kebahagiaan kami semua

Abah
Aku tidak sanggup melihat dikau menangis
Dek kerana sikapku yg mengguris hati
Tapi aku ingin melihat manik-manikmu menitis
Dengan kejayaan yang aku kecapi hari ini

Abah
Walaupun aku bukan 'anak ayah'
Tapi banyak aku bergantung harap pada abah
Bila dikau larang xbermakna dikau marah
Impianmu agar aku lebih hidup bermaruah

Abah
Terima kasih atas kasih sayangmu
Ku doakan agar dikau sehat sejahtera selalu
Akan ku berbakti padamu selagi ada waktu
Tanda ku balas jasamu

HAPPY FATHER'S DAY

Saturday, June 20, 2009

Akulah perempuan itu

Salam semua.

Smlm hari yg amat bosan aku rase. Aku dgn da agak lewat. Mane tak nye, tdo pun pukul 2am lebeh. Adeh. Siang hari lak xtau nk buat ape. Duk ngadap laptop dlm bilik. Pndg dinding kiri kanan depan blkg. Xdpt nk cuci mata. Mlm lak aku bantai layan carekarama. Hope cite yg best la kn. Luckily, dat drama can catch up my attention. Agak touhcy jalan critenye. Even ade sorg actress yg aku mmg xsuke dia, berlakon lam drama tu. Tp, aku layan gk sbb aku rasa cite ni best.

Yang xleh tahannye, aku siap ngalir ari mata bile scene yang 'Zahir' kat hospital, mungkin da nk sampai masa kot. Dia xmo mak dia menangisi pemergian dia. Aduh. Terus basah mata aku. Sik bek time tu pakai masker. So, leh cover skit air mata yang mengalir jatuh tu.. =( So touchy!

Acceli aku xdelaa nk reviewkan sinopsis drama tu kt sni. Hehehehe.. Juz nk share je theme song drama ni pn tetibe buat aku tersentuh. Skali dgr cam suara laki. Sempat bertekak ngan makcik aku sbb dia ckp tu lagu Anggun. Sbb makcik aku tu mmg fanatik Anggun. Hahaha. Aku mmg la kenal Anggun tu tp jarang sgt kot dgr lagu2 dia. adeh. Sekali dgr tu bese je tp lepas 2-3 kali dgr tangkap lentok la plak. adeh.

Lepas abis cite terus masuk bilik donlod lagu tu.. weuuuuuu~~ Layan laa ye.. =)


video

Anggun - Berganti Hati

Satu persatu telah kuhapus
Cerita lalu di antara engkau dan aku
Dua hati ini pernah percaya
Seribu mimpi tanpa ragu tanpa curiga

Ku tak ingin lagi
Menunggu, menanti
Harapan tuk hidupkan cinta yang telah mati
Ku tak ingin coba
Hanya tuk kecewa (Ku telah kecewa)
Lelah ku bersenyum lelah ku bersandiwara
Aku ingin pergi
Dan berganti hati

Satu persatu telah kuhapus
Nada dan lagu yang dulu kucipta untukmu
Rasa yang dulu pernah ada
Kini berdebu terbelenggu dusta dan noda

Kini ku sadari diri ini
Ingin berganti hati
Cinta yang tlah pergi
Harus berganti hati

Harus ku ganti hatiku kini
Ini harus ku ganti
Tak perlu ini lagi harus berganti…

Friday, June 19, 2009

Who's This Girl? Do You Know Her? - Part I

Salam semua rakan2 blogger saya.. :)
Suspen sungguh N3 sy kali ni ye.. Acceli xde laa suspen mane nye pun.. hehehehe Myb N3 kali ni pjg skit coz sy xpnh publish N3 pjg2 bjela ni coz sy pk sumthing yg sy nk share ngan u ol mest ringkas n padat. :) Hope u ol sudi laa melebarkan mata korunk utk N3 kali ni..
Actually, what the purpose of this N3 was published, i wanna tell u sumthing bout this gal.. Jeng... jeng.. jeng.. Mungkin ramai lg yg belum mengenali dis gal kn.
.
..
...

Taraaa....
Korunk mesti kenal sape dlm pic ni kan? ;p
Dialah 'saya'... :)

Btw, niat sy bkn nk promote diri kt cni, juz utk nk share dgn rakan2 smua ttg diri sy yg xpnh korunk tau slama mengenali sy di alam blog ni. :) I wanna say millions Thnx to ol of u especially (my followers & my blog readers) or even musafir yg singgah sementara di blog sy utk mjamu mata coz sudi melawat blog sy yg xseberapa ni. Maklumlah, blog ni pn bkn daily updated. Klu ade story yg sy nk share baru laa sy publish N3 utk tatapan semua. :)

Ehem..ehem.. how do i begin the story huh?? hehe
Acceli, still byk yg u ol xtau pasal sy kn..


:: My Personal ::

Sy lah seorang gadis yg sederhana (
very the humble ) saja orangnye.. Cewah! Tidak begitu menawan paras rupanya, tidak juga secantik bidadari jelmaan. (kalu x, mest dah ade anak raja yg dtg melamar! ;p) Namun, manis bak kurma tu adelah skit.. hehehe
Amat menyayangi family & adik2 even sy mmg garang & tegas dgn mereka. Sy jarang nk tunjukkan kasih syg sy pd mereka tp bila bjauhan sy amat merindui mereka. Sy suke bersendirian bila di rumah or even dgn sesapa pun yg sy rase xde 'chemistry' . Sy lebih suka berdiam diri, tapi bila sy dah rase selesa ngan seseorang tu.. abislaa dorang nk kene layan sy plak. Sy mudah mesra dgn sesapa yg pandai ambik hati sy. hehehe

::PR Program @ MRSM Gemencheh::

::Family Day i-REC 2008::

::Dinner Pra-Graduation Nite @ Blue Wave Hotel S.A::

::Hangout Time @ Pavillion KL::

~ Doranglah kwn2 yg mmg serasi dgn saya ~

1st impression orang terhadap sy owez wrong. Bg yg 1st time kenal sy mmg akn ckp sy sombong. Ditambah pulak dgn hidung sy yg sedikit tinggi (mancung)! hehe <--- bkn prasan eh, but its d truth.. huhu.. Penah satu masa tu kitorang mkn kt 'kandang' (tpt mkn kt Puncak Perdana). Sedang kwn2 sy yg len duk pilih2 menu, tetibe sy angkt tgn sambil bersuara, "bang, ambik order ni.." Time tu panas, muka pn bkerut laa kan. Tp dorg ckp muka sy time tu garang gila sampaikan dorang tkejut. Sy gelak je dgr dorang ckp cmtu sbb dorang xpnh tgk sy garang.hahah.. Sebenarnya, sy xmarah pn abg kedai tu. Sume dah mcm tergelak..
Eh, ape yg aku merepek ni.. sorry ye! hahaha

Camnilaa rupe sy bila sy xsenyum.. mmg garang! hahaha

Haa, sy plak mmg ssh nk senyum bila bjln kt public. Yelaa, xkn asik nk senyum manjang. Nant org ckp 'gila ke ape budak tu asik senyum kt semua org'. Xpasal2 dpt title GILA. hahaha.. Tapi bila org tu dah kenal sy dorang akan tau sebenarnya sy. Acceli, im so friendly n i lurve to make friends. Sy mmg xreti nk marah org. Even tho org tu sakitkan hati sy cmne pun. Sy tetap diam. Smuanya sy pendam n simpan dlm hati sorang2. Bkn ape, bila sy nk marah sy akan pk hati org yg sy nk marah tu even org tu xpnh nk jaga hati sy. Byk sgt peristiwa pahit yg penah sy alami dlm bab2 terguris hati ni. Xpelah, yg tu sy story dlm N3 lain plak ye. :)

Klu sy buat slh dgn org, mest sy akn mintak maaf dlu pd org tu wlupun org tu ckp "dats small matter laa. dun worry." Dan klu bkn slh sy pn sy akn mintak maaf jugak dgn org tu sbb sy pk smua yg betul bkn dtg dr diri sy sendiri. Mungkin ade juga salah sy. Dan klu org tu marahkan sy, sy akan biarkan dia reda dlu, barulah sy tegur balik dia. Nobody perfect!

Sy bkn seorang pendendam. Wlu marah cmne sy pun kt org tu sy xkn dendam ngan dia. Sbb, once dia jd kawan sy, selamanya dia tetap kwn. Sy juga mudah tersentuh bila bersendirian. Dats y sy perlukan teman di sisi. Alhmdulillah, skrg ni sy ada teman rapat yg boleh sy berkongsi suka duka. Mereka dah jadi sebahagian dr hidup saya.

Perkara pelik?? Mungkin ada. Apa yg pelik dlm diri sy, sy mmg boleh stay layan internet 24-7. Pelik ke? Hurm.. Haa, satu lagi.. Sy mmg suke sangat laa snap gmbar. Xkire di mane sy pegi, kt mane2, dengan sesapa pun. Sampaikan kwn2 sy sume da masak ngan perangai sy yg 1 ni. hahaha. Sy mmg suke kumpul koleksi gmbr yg amat gedabak banyaknya. Posingnye pun lebih kurang sama plak tu. adeh! Sampai adik2 sy pun naik rimas dgn sy. Tp, dah xleh nk buat cmne lagi dah.. Memang itulah saya!

Saya mudah tersentuh bila melihat sesuatu yg memilukan ada dpn mata sy. Xkira dlm apa jua keadaan sekalipun. Lebih2 lagi klu tjumpe OKU di tengah2 orang ramai. huhu. Air mata rasa cam nk menitis. Sy juga amat sensitif pasal family. Bila sy sorang2 b4 tdo (time kt kolej dlu), sy mest tpk family then tetiba air mata dah menitis.. aduyai! Kkdg sy selalu pk hal yg pelik2 hingga buatkn sy menangis. Mmg xpatut!

Aduh, rasanya terlebih panjang plak N3 kali ni. Rasenye sy stop sampai cni dlu laa.. Selebihnye sy story dlm N3 Part II plak.. :)
Takut nant korunk mesti xlarat nk scroll down.. tu pun klu ade yg sudi nk baca la.. hihi

to be continued...

Footnote: terpulang pd kalian utk menilai siapa sy. sy xminta sesapa pun utk bkwn & mendekati sy tp sy hargai sesapa yg selesa bkwn dgn sy.. :)

Thursday, June 18, 2009

Dah ready ke?


I just received a phone call from my fren. She just came back from an interview at Shah Alam. Excited pulak nmpknye minah sorang tu. Then, dia story laa wut happend spjg interview pagi td. Aku duk dengar jelaa kan. Haa, klu korang nk tau, time p interbiew kt company ni xleh pakai baju kurung. Time akak tu call ari tu pn dia dah pesan awal2. Klakar tol. Then, dia gtau yg company tu still perlukan beberapa org lagi utk 'dikerjakan'.. hehehe.. Aku mmg dah di'inform' awal2 lagi untuk beri aku nye resume kt company tu.

Tup..tup.. tadi aku rasa cam gabra plak nk kasi aku nye resume kt dorang. Pelik tol. Ready ke tak, aku pun xtau laa. My fren ni plak xabis2 laa suh aku kasi resume tu.

Nor: Ko kasi laa resume tu nant eh. Nant aku kasi email akak tu.
Aku: Ala, aku tetibe sesak nafas laa No. (sambil gelak sakan)
Nor: Ala, bagi jela. Dia mmg nk suh aku cari org tu.
Aku: Hahaha.. tgk laa dlu eh. Tunggu aku smayang hajat banyak2 n smyang istikarah dulu.. Mintak petunjuk.. hahaha (gelak lagi)
Nor: Ade2 laa ko ni.... bla..bla..bla

Haish.. aku dah la xde experience lgsg bab2 interview ni. Kecut pewut gak laa klu pk nk p interview tu. Lgpn skrg ni aku ngah tunggu panggilan dr MOH Putrajaya. Semalam aku call encik yg berkenaan tu, opismate dia ckp dia skrg on leave sbb ayahnye sakit. So, terpaksa laa tunggu lagi nampaknye.. hurm.. sabar jelaa kan. InsyaAllah laa dpt yang MOH tu.

Footnote: tau lagi nak anta ke xresume tu. kene pk dalam2 dlu. :)

Tuesday, June 16, 2009

Home Sweet Home

Alhamdulillah.. sampai jugak aku kt kampung halaman..
Terubat rindu pada famili sume..

Nak restkan minda & diri dulu di kampung..
Dah banyak mende rasenye duk pk sebelum ni..
Dah 5 tahun stud, penat rasanya..
Kasilaa otak rest dlu.. :)
Then, nak tempuh lagi alam kerja..

Sunday, June 14, 2009

Cuti.. cuti.. cuti.. sakan

Salam semua..

Hari ini aku update blog kt umah my fren kt Bangi.. :) Semalam lepas abis je BEC Xzam terus aje angkut barang-barang yg begitu banyak itu. Penuh laa satu kereta, ditambah lagi dengan barang my frens.. huhuhu

Rasa 'bebas' yang amat sangat sekarang ni. Xperlu lagi nk pk pasal stud! ;p Tapi kene ready untuk sumthing yang lebih mencabar di depan sana. Takut gak nak berdepan dengan n-vironment baru tp kene jugak laa kan.

Sedih betol rasa time bersalam2 + berpeluk2 ngan member2 masa nk berpisah ptg semalam. :( Lepas ni mesti dah ssh nk jupe. Tp insyaAllah mesti ade terserempak kt mane2. Lagipun, masing2 dah ada kehidupan masing2, so terpaksa laa berpisah untuk sementara. Bila ada masa yg betul2 terluang nant leh la wat gathering ke ape plak.. :)

Bile da keje nant mesti rindu plak time stud.. huhu.. tp xdelaa rasa nk terus further MASTER sbb nk restkan 'otak' dulu. Penat laa stud 5 tahun.. hehe. Kasi otak rest sepuas2nya dulu. Banyak lagi hal yang aku nk pk nanti.. :)

Kenangan zaman stud mmg tetap utuh dalam ingatan. Suka, duka sumuanya ada. Sukar aku untuk lupakan semua tu.

Footnote: Kepada sahabat2 tersayang (Norliyana, Nazeerah, Jaja, Ezzaira, Bibi, Miza Bing), kenangan antara kita tetap aku kenang sampai bila2. If ade rezeki kita mesti dapat jupe lagi. :)

Friday, June 12, 2009

Sedihnye.... :(

Current mood: sad

Aku xleh selindungkan ape yang aku rasa skrg..
Nape laa semua org buat aku sedih..
Yang pasti aku betol2 sedih sangat sekarang ni..
Ssh laa nk luah ape yang aku rasa..
Rasa cam nak nangis tapi dah xde air mata nk keluar..
Nape org xdpt nk faham situasi aku sekarang..
Sumenya anggap mudah, tp dorang xtau cmne sshnya aku kt cni..
Klu aku berupaya, aku xkan susahkan org len..
:((

Munajat Cinta

Malam Ini ku sendiri
Tak Ada Yang Menemani
Seperti Malam Malam
Yang Sudah Sudah

Hati Ini Selalu Sepi
Tak Ada Yang Menghiasi
Seperti Cinta Ini
Yang Selalu Pupus

Tuhan Kirimkanlah Aku
Kekasih Yang Baik Hati
Yang Mencintai Aku
Apa Adanya...

Mawar Ini Semakin Layu
Tak Ada Yang Memiliki
Seperti Aku Ini
Semakin Pupus...

Tuesday, June 9, 2009

Result ITIL!

Aduh.. berdebar gile time nk masuk lab td..
Yelah, dlm masa 5 hari aku kene hafal 308 soklan..
Cam xcaye je aku nk kene hafal soklan & jawapan sume soklan tu!
But, nothin impossible aite! :)
Ntah ape2 soklan pun aku xtau laa..
Sib baik laa daya ingatan aku ni kuat! hahaha
Xsia2 laa aku tdo dlm kelas time Dennis duk bagi lecturer.. :)
Korang mest nk tengok result aku kan?? hehehe
Tp xde laa 100% pun.. a bit frust gak laa rase.. ampeh tol..
But syukur laa dah passed ITIL! :)

Jeng..jeng..jeng...! hehehe


Gmbr kt bawah ni time last day kursus ITIL ritu.. pic yg len nant aku upload balik.. xsempat. Btw, best sgt kursus ni. Sbb Dennis sungguh best! "Ur b best & great trainer ever laa Dennis.." Dennis ni trainer from Filipine.. (mamat yg pakai tie yg duk dikalangan bunga2 tu.. ;p)
Sunnguh klakar la Si Dennis ni.. Next time aku story sal Dennis ni okay.. :)


ITIL V2 EXO-100

Current mood: berdebor2..

Today, aku ade xzm ITIL kul2.30 - 3.30 pm...

Setelah kursus 5 hari, ari ni kene lak jawab xzam.. aduh!
Wish me gud luck! *wink*

Tuesday, June 2, 2009

Sujudku PadaMu

Bila dilanda musibah
Hati tabah mula rebah
Jangan biarkan dugaan
Rapuhkan pedoman hidup

Andai waktu itu tiba
Semaikan sifat bersabar
Hanya Dia saja menentu
Dan kita hanya mampu sujud

Jika direnung kembali dari kehidupan
Pelbagai halangan kutempuh penuh cabaran
Tiada satupun ku hadapi dengan senang dan
Tiada satupun ku hadapi dengan tenang

Tapi ku bersyukur di saat ku murung
Ku musikkan dalam kedua telapak tangan
Semangat yang dah luntur
Harapan yang dah terkubur
Diberi arah untukku teruskan

Pernah kulihat mereka
Yang hilang segalanya
Insan yang tersayang
Atau harta benda
Pancaroba bencana juga malapetaka
Adalah sebahagian ujian dunia

Di sebalik kesusahan
Tidak letih mengerti erti kesenangan
Harusku akur dengan apa yang telah dikurnia
Barangkali esok semua berubah

Janganlah kita melupakanNya
Ketika langit cerah bersinar
Janganlah kita melupakanNya
Ketika langit mendung tak bercahaya

Related Posts with Thumbnails