My photo
Im juz an ordinary lady.. Nuthin special bout me.. I love my husband & my family so much... Like to do anything sound in my head tell me to do. Not too messy n clumsy.. Nice n friendly for sure.

Wednesday, July 29, 2009

Beware!

Salam semua..
' Anda batuk, selsema & demam? Segera dapatkan rawatan di hospital berdekatan. '

Risau betol skrg, virus H1N1 da makin teruk
Pantas betol dia merebak. Jumlah kes pun makin membukit
Lepas setempat, setempat dia melompat
Kat tempat aku pun da ade kes jugak
Nak kuar rumah pun rase tegak bulu roma
Ni kan plak nak pegi tempat orang ramai2

Memane tpt pun skrg da kurang selamat
Possibility nk kene jangkitan pun tinggi
Skrg ni kene ambik langkah berjaga2 jelaa
Mencegah sebelum terkena. Tapi kata orang malang tu tak berbau
So, sesape yg disahkan positif tu berdisiplinlah anda sewaktu dikuarantin

Kiri kanan depan belakang aku tengok sume orang dah ala2 macam 'dentist' dah
I mean.. sume orang da stat pakai topeng sbg langkah pencegahan
Nexweek nk fly.. agak2 aku kene pakai jugak x? Agak2 kene kuarantin xkat airport? hurm
Yelah, kt airport tu crowded lah dgn segala jenis orang


Baru semalam my mum pesan suh beli topeng
Tapi, tak lemas ke pakai tu? kan sesak nafas kes lain pulak jadi
Tapi, better sesak nafas sekejap dari terjangkit
Ish mintak jauhla dari smua tu.. nauzubillah

Tapi cam xcun laa pakai topeng dentist tu.. hehe
Klu aku nk pakai topeng
Nak pakai yang cengginih...

Jeng
Jeng
Jeng


Stylo sikit disamping leh berfesyen.. :)

Boleh jugak kan nk prevent debu and habuk
Tapi mane nk cari tudung bertopeng cmni ye
Ade sape2 tau tak? hehe

Oklaa korang, jaga diri baik ye
If sesape yg ade simptom2 tu cepat2 laa pegi klinik
Hargailah nyawa anda.. huhu


Footnote: Tetibe hati tersentuh n sayu bila teringatkan org yang di kejauhan masih belum ada berita sejak belasan hari yang lalu.. 'Dear God, please take care of him..Hope everything ok there.. Ameen'

Tuesday, July 28, 2009

Please, stop hurting me!

Awak..
disebabkan awaklah hidup sy tak seceria dulu,
pandangan sy kelam & berbalam je,
badan pun lemah semacam,
please, stop hurting me!

Awak..
disebabkan awaklah sy xdpt nk duduk dpn belog lelame,
sedar tak sedar rasa berpinar dan berair je mata,
nape awak buat sy cmtu,
please, stop hurting me!

Awak..
disebabkan awaklah tiap2 malam sy terjaga,
lepas tu, mesti sy duk pk macam2 benda,
itu yg sy paling xsuke,
nape asyik sy je kene pk pasal awak,
tp ade ke awak pk pasal sy,
nape awak sakitkan ati sy.. sampai bile,
please, stop hurting me!

Awak..
disebabkan awaklah badan sy rase lemah je,
sy xcukup rest.. sy penat sgt,
malam sy rasa cam siang,
siang sy plak rasa cam malam,
nape awak buat sy camni,
selama ni sy jaga awak betul2 sbb sy syg awak,
tp awak sikit pun xkesiankan sy,
nape awak seksa sy camni,
please, stop hurting me!
.
.
.
.
.
.
.

Duhai MATA.. kesiankanlah pada aku ni.

Nape ssh sangat nk lelap haa?
Bile ssh nk lelap, jadinya sy xcukup tido.
Bile xckup tdo, mata sy sembab + penat.
Bila mata penat, sy jadi pening2 lalat.

Tapi, time sy paksa awak tido.. awak melenting.
Ajak jugak sy temankan awak main tgh2 malam.
Penat laa sy cmni asyik kene layan awak je.
Sy ni nk jage kesihatan tp awak lg nk buat sy sakit.

Adoi... terseksa, terluka, derita, sengsara, merana, kecewa sbb MATA ku susah nk terlelap di malam ari!

Monday, July 27, 2009

Kpd sume followers ku, sila ambik ni ye...

Current mood: unstable emotion :/
Place: in my room

Salam semua.
Mood utk blogging masey lg samar. Kejap dtg, kejap lari
Mungkin byk sgt benda yg aku pk. Rasa xsedap ati pn ade gak
Nk tempek award ni pn ambik masa yg lame.
Tp, demi besfrenku.. ari ni tertempek gk award ni kt cni. adeh

Award comey lotey ni diberi oleh besfren aku.. MissWanie

Write 5 interesting facts about the person who gave you this award
  1. Bespren aku since TMS juge merangkap 'adik-beradik' ku
  2. Lemah gemalai gitu orgnye + pula bermata kuyu.. pheeewitt!
  3. Agak pendiam gk laa.. tp klu dia gelak, manje2 gituh.. :)~
  4. Best student ni time skolah dulu (market skit.. ngeh2)
  5. Sudah berpunya.. ehem2 (jatuh saham mu.. haha)
Jot down 10 interesting facts about yourself of your hobbies
  1. Masey duk tnam anggur, tp xde hasil lg. sob..sob
  2. Skrg da bjaya tdo awal. kul12 da lena. sbbnye nk jage bdn.. hek3
  3. Tak suke bckp bile time xde mood. takut wt org terasa.
  4. Makin reti utk berjalan atas kaki sendiri sejak beberapa bulan yg lalu. haha
  5. Makin excited utk kompol duit. nk travel jaoh2!
  6. Ckuplaa stkt ni.. tetttttt...tettttt... abis energy

Pick your 10 most deserving receipients and describe them.

Korang beruntung coz aku xde nak tag sesape kali ni.. :)

Leave a comment on the receipient's blog to tell them they've been tagged .

Sbb xde sesape pun yg ditag, so xperlu laa nk bg pape msg kt dorang.. Tq

P/S Kepada sume followers, sila ambik award ni ye.. penghargaan ikhlas dariku atas kesetiaan anda bersama belog ku.. :) xkesah laa if ade yg singgah juz tuk tinjau2, yg singgah n bg komen tu lg aku appreciate.. hehe.. ambik ye!

Thursday, July 23, 2009

Eksen di celah-celah kereta

Salam semua..
Alhamdulillah.. petang td da settle 2 perkara yg agak penting.
Biaselah, semuanya dibuat last minute.
Tapi, nasib baik sempat. Lega sikit rase.

1st thing
Surat dah fax. agak mahal fax 2 keping RM5. hoho
Igtkn kt kg lagi murah. berangan laa nk murah sokmo.

2nd thing
Kad bank da settle jugak even agak lewat. Sib baik sempat.
Sampai bank ngam2 pukul 4. Kelam kabut isi borang semua.
Time testing MyKad. alamak, ade prob plak. kad xdetect. sib baik meragam kejap je.
(dulu dah buat hal skali, tp rupenye staff bank yg malas nk settle. abis tergendala)
Tercongok laa aku kt kerusi tu almost half an hour.
Aku org last skali yg berurusan petang td.

3rd thing
Tiket flight lom booking lagi. InsyaAllah esok akan settle.

Then settlekan pulak ape yg ada dalam list.
Banyak! tp terpaksa beli sume barang2 tu.
Lagi pulak, ramai betol manusia keluar petang tu.
Nak parking kete bukan main susah.

Nak dijadikan citer. Ade sorang mamat ni.
Dgn berlagak & eksennye dia pecut kt tepi kete aku.
Hampir skit lg nk begesel ngan bumper.
Dah la time tu jalan sesak & cuaca pulak panas terik.
Tak penyabar betol. aku igt dia sakit perut nk terkucil kot.

Mamat tu btol2 mcabar kewanitaan aku.
Berhangin betol aku time tu. Sib baik sempat scan kete tu.
Aku pn ape lagi, try laa mnyelinap di celah2 kete yang byk tu.
Dengan lafaz 'Bismillahirrahmanirrahim'.
Yes, aku dapat gk follow mamat berlagak tu.
Td bukan main berdesup lagi, last2 terstuck gk kt depan.

Nilah peluang aku nk balas balik. dia pk aku takut?. no..no
Menyelirap darah aku. Ape lagi, aku cucuk2 la kete dia dr blkg.
Adik aku kt sebelah da pegang kusi kuat2. sian dia.
Tau pun cuak. Siap pandang2 cermin blkg lagi.
Mesti dia pelik.. napelaa awek ni brani nak challenge dia.

Sib baik aku xterjah je dr tepi tingkap. bagi salam dlu then baru ajak racing.

Klu rase nk racing lagi, moh laa buat hal dgn aku.
Pantang betol aku dicabar cenggituh. Grrrrrr
Last2 dia melencong masuk pam minyak.
Bukan isi minyak. juz stop kete kt pam angin.
Sah, mamat tu cuak. Aku suka sbb aku dah buat dia kecut. hahaha (gelak evil)
Aku stop kete depan skit dr pam minyak tu. dia nmpk aku stop.
Aku intai kot2 mamat tu kuar kete. nk tgk wajah eksen mamat tu.
Sah, dia mmg cuak. mbatu je dlm kete.

Aku amat berpuas hati. dah lame xracing.
Terus aku pusing then balik umah.
Tamat scene utk petang tadi. :)

Footnote: Janganlah selfish sgt time kt tempat sesak. Klu boleh smua org pn xnk cepat. Tp pk2 laa org lain gak. Klu dia terhumban sorang2 xpe jugak. Xmenyusahkan org. Klu da terlanggar bontot kete org ke ape, xke susah tu. Makin laa sesak tengah2 jalan tu. Nway, ingatlah org tersayang n jgn kejar-mengejar di jalan raya ok. (peringatan tuk diri sendiri)

Wednesday, July 22, 2009

U.n.t.i.t.l.e.d

Salam semua.. Terlalu rindu untuk kembali ke dada blog.

Hari-hari yang hilang ku lalui seperti biasa. Walaupun keadaan diri tak mengizinkan, teman-teman tetap setia menemani. Sesekali bergelak ketawa & bergurau senda sudah cukup untuk melupakan apa yang tersarang di fikiran. Itulah pengubat hati yang sepi.

Di luar hanya kedengaran deruan hujan yang turun menghempas bumi Diselangi pula guruh berdentum & kilat sambung-menyambung. Ditambah juga desiran angin yang membuai sepi malam hingga bisa menyucuk hingga ke tulang temulang. Jejari ini masih lagi liar menekan tetikus. Disertai alunan melodi kenangan yang bisa menyentuh hati.

Tetapi, peristiwa semalam kembali membuatku hiba. Fikiran ku melayang entah ke mana. Kosong! Takku sangka apa yang ku lihat kini benar-benar membuatku terguris lagi. Malah, aku cuba untuk bertahan.. dari terus berkecil hati. Terus memujuk diri sendiri & mencari kekuatan diri. Mataku masih kaku di sudut pandangan itu. Bebola mata sudah berkaca. Seakan dapat merasai apa yang ditanggung oleh sang hati. Maka, mengalirlah manik-manik putih yang jernih.

Ku bertanya pada hati...
Bisakah yang dibenci kembali disayangi..?
Bisakah hati yang terguris disembuhkan lagi..?
Bisakah kata-kata yang diucap diundur kembali..?
Dan bisakah masa yang telah berlalu diputar kembali..?

Namun terlalu berat untuk hati bersuara & memberi jawapan. Lalu terkuburlah ia di situ. Dan kaki terus melangkah berlalu pergi menuju ke suatu sudut yang sunyi & terpencil.. semoga ada ketenangan di situ. Amin

Friday, July 17, 2009

:: MC ::

Salam and happy friday. Hope u all chat je.
Dah 3 hari tak update. Rindu pulak rase.
Sorry pd kwn2 yg xsempat nak jenguk.
InsyaAllah, i'll visit urs soon.
Keadaan tak mengizinkan.
Mungkin utk beberapa hari je.
I'm not feeling well rite now. I'm sick kot.
Rasa tak sedap badan. Sungguh lemau & letih.
Sometimes rasa berpinar mata.. mcm nk pitam.
Kepala rasa sungguh berat. Feel so dizzy.
Lidah dah kurang deria rasa.
Semuanye rasa pahit + tawar je.
Mungkin tak ckup tido.
Entah nape susah sgt mata nak pejam lately.
Lepas sahur & after Subuh dah tak dapat lena.
Mungkin kurang makan. Bukan diet.
Entah nape tgk nasi cam tak berselera je.

Padahal lauk sedap je.
Tapi berbuka pun hirup sup semata-mata.

Mungkin perlu banyak rehatkan diri.
Yelah, skrg pun cuaca & keadaan sekeliling tak menentu.
Hope korang jaga diri elok-elok.
If sakit mesti susah nk buat kerje nanti.

Tapi, apa yang paling mengharukan & rasa sgt dihargai.
Bila ada org ambik berat tentang kita.


:: Dear Pearls, thnx so much 4 ur kindness of concerning bout me ::
-Terharu-

Monday, July 13, 2009

Sunyiku bukan sunyimu

Salam semua..

My daily routine for today cam biaselah. Bangun tdo - kemas umah - cuci pinggan mangkuk - sapu lantai - sidai baju - tgk peti surat kot2 ade surat ke ape. Then lepak2 tgk TV. Xpun borak2 ngan my dad. Kitorang berdua jelaa yang ada kt umah! sob..sob.. sy sungguh sunyi + sepi sendirian xde teman.

My dad pulak xabis2 menjelajah ke kebun duriannye.. biaselaa skrg kan ngah musim buah durian. Byk laa durian yg tersungkur ke tanah. Klu lambat2 pegi kutip nant ade la 'orang utan' yang dtg ambik. Rugi! So, tinggalkan aku sendirian lg kt umah. Terkebil2 la aku sengsorang.. lagilaa sedih daku!

My dad balik dr kebun da tengahari.. Nasib baik sempat budak kecik tu balik dr Tadika. Leh gk teman aku yg duk sorang2 kt umah ni. Aku yg byk berckp.. Adik aku plak cam malas nk layan aku sbb dia mesti pelik kenape kot byk sgt soklan aku tanye..

'Pa, mkn doh ke td? mkn ape? lapar dop? nk air?' See..bertubi2 soklan aku tnye adik aku. Manelah dia xtension ngan aku. Dia dah besar dah. Dah tau prasaan bosan. Tp aku xkire, aku tanye jugak sampai dia jawab! hahaha.. so cruel! Tapi yg plg bestnye, adik aku ni akan jawab.. 'Kak No g ah buat air milo ke adik Upa..' Haa, so, xsia2lah aku tanye soklan pjg berjela kt dia.. Still ade respon dr budak kecik tu.. Ak bkn pe, aku takut dia lapar ke ape. I kan akak yg baek.. (baek laa sgt ;p)

Dari pihak kawan2 aku plak ramai yg duk tanye..
'Ko wt ape je kt umah tu.. xbosan ke..?' maunye xbosan, rase mati kutu dah even xde kutu pn atas kepala.. :)~
Lepas tu sorang lagi ckp..

'Moh le turun KL ni mis.. leh kite p rendek2.. Genting ke..'
aduh, bkn enggak mau laa kwn ku.. duitnye pulak kering. Yelah, rmai lg yg xbayar utang aku ni.. sampai bile ntah nk tunggu.. yang dah tertunggak 2thn pun ade.. hurm.. pk2 laa sendiri. (Norliyana, tunggu ye.. nant kite p ngedate b2.. tunggu laa mektok tu byr utang aku dlu.. Grrr) Aku dah sampai xtau nk jwb ape. Xtau nk buat ape sampai bosan sendiri. (padahal byk je kot hal lain nk kene settle.)

Ok, masuk bab len plak. Time adik aku balik, TV sah2 dah kene 'conquer' kt dia. Asik tgk jelaa Astro Ceria (611) + Cartoon Network + Tom Tom Bak etc... (sampaikan aku leh hafal daa) Sumtimes aku duk lepak skali dpn TV jadi tukang gelak! hahaha.. Nmpknye xde chance laa utk aku tgk TV tu.. Last2 masuk bilik jelaa.. Layan lagu plak.. Xsempat 3 buah lagu aku dengar, still jugak rasa bosan.. (wut shud i do ah.. can u tell me?? Grrrrr) - teremo dgn diri sendiri.

Petang plak, almost 3.30 o'clock.. My mum balik dr skolah. Aku suke nyorok lam bilik. Tp aku dgr umi aku tnye adik aku..

'Kak No mane, Kak No?' umi aku tercari2 aku laa tu.. whee~
'Ada dalam bilik...' budak kecik tu jawab

Aku mmg suke men 'hide n seek' ngan umi aku. Nak kasi dia suspen skit. Sumtimes, aku nyorok (lepak2 duk tepi tgkp) dlm bilik my bro then dia p intai lam bilik aku xde. Kebetulan pulak adik2 aku xpasan aku terjah masuk bilik tu sbb masing2 asyik duk tgk TV sampai xsedar aku lalu depan dorang. hahaha.. i laik! My mum cari dlm bilik aku xde, so terjerit2 laa dia panggil 'Nor...!' 'Nor...!' hihihi.. Sumtimes aku xsahut pun pggilan mak aku sbb nk tgk my mum dtg cari ke xkt bilik abg aku nie.. (aku xjaat, juz notty skit je.. saje nk gurau2..;p) Lepas dia dtg jenguk, aku sengih je cam kerang busuk... Heee ^_^ -> dah abis babak petang!

Malam pulak menjelma.. Sib baik today xbukak puasa sengsorang.. Smlm sedih coz bukak puasa sorang diri.. Kiri, kanan, depan, belakang ade seat kosong je yg kelihatan.. uwawawa! Today, my mum masak kuew teaw goreng. So, mkn tu jelaa as a juadah bukak puase.. Ni nk masuk part sedih balik nie..

My dad ke masjid laa cam biase, my adik yg Standart 6 tu ade xtra class, then my mum pun kene pegi skolah.. ade kelas jugak! sy sendirian lagi.. bile sy nk berdua, bertiga, berempat, berlima, berenam, bertujuh...? :( Mane sume adik2 saye? uhuhu

Apelah nasib aku. Asyik kene tinggal sorang2 je kt umah. Sib baik aku berani.. (berani ke? sumtimes kecut perut gk.. haha) Sbb skrg ni area umah aku byk penyangak + pencurik! Semuanya budak2 dadah yg terlepas dr lokap.. Adeh! Daku takut tp daku buat2 berani sbb... mmg kene berani laa. Lepas tu terus kunci sume pintu umah. InsyaAllah xde apelah kot. Hope my dad balik la awal skit dr malam ni. Klu x, dia slalu je pegi undangan solat hajat ke ape.. sob..sob.. <-- time aku ngah taip N3 ni aku kesorangan laa ni.. duk diam2 je lam bilik cam kucim takut tikus.. eh..eh.. tebalik plak.. cam tikus takut kucing lah... hahaha (aku xreti buat lawak, klu xmest da p odisen RajaLawak.. tp My Dear suke buat lawak.. slalu buat sy gelak.. i miss dat moment lah! sob..sob..) eh..eh.. da lari topik.. Grrr

Tik.. Tok.. Tik.. Tok.. ( Bunyi jam dinding..) + Meow.. Meow.. (bunyik anak kucing kt luar rumah.. Grrrr)

Footnote: Rasa nk p pusing jarum jam suh cepat. Hoping dat masa cepat2 laa bergerak, nak dorang sume cepat2 balik.. I cnt stand nmore lah. Sbb daku sunyi sendirian.. Takut tu sikit2 jelaa.. hahaha..

My Besfren's Wedding - Huda & Syam

Location: Kg Alor Lintang, Besut
Date: 20 Jun 2009
Syam & Huda


Salam semua..
Saje je post N3 ni.. cam dah xde idea nk taip ape.. klu ade pun in a progress laa, save dlm draft dlu.. hehe.. Today, ni je yg mampu dihidangkan oleh u ols.. :D
Ni gambar time aku p wedding besfren aku aritu.. Baru skrg sempat nk upload. Majlis dia pn dbuat sederhana je. Tak de pn majlis bersanding tepung tawar, renjis merenjis pun.. hehe (klu x, aku la org 1st pegi merenjis pengantin.. whee~)
She is my BFF.. Nurul Huda Abdullah. Husband dia pulak orang Kelantan. Kitorang pggl dia K'Huda coz kitorang aggap dia cam kakak. Kitorang ade 5 'beradik' semuanya. Majlis aritu, sorang xdpt dtg coz ade training kt KL.. Wani

Xbyk sgt gmbr kitorang snap aritu.. Sampai2 je terus snap picture dlu lepas tu baru isi perut.
Maklumlah da lame xjupe.. Tup2 jupe time kawin.. hehe
Silelah menjamu mata tgk pic2 kitorang.. ngeee~

N3 kali ni pun still layan gambar.. Nasib laa korang.. Jemput2 masuk.. tmbah nasi tu.. buat cam umah sdiri ye.. weuuuuu~


~ My 'Siblings' ~

~ Satu2 kumbang (clasmate F5) yg masih wujud ;p ~

~ Ambik berkat skit.. Ameen :) ~

~ Jaa & K'Huda ~

~ Dila & K'Huda ~

~ Our turn?? lmbat lagi.. hahaha ~

~ Kami telah mengharu birukan suasana ;p ~

~ Kitorang mmg xleh jupe, mest havoc! ~

~ Kwn2 time 2ndary skool TMS~

~ ehem2.. pasangan ideal.. ;p ~

~ Aku paling suke gmbr nie.. shuwit! ~

:: TQ ::

Footnote: Teringin sgt nk share dis precious moment with My Dear tp xkesampaian.. sob..sob..

Saturday, July 11, 2009

LOL-Pearls sayang aku! :D

Salam semua..

Fuhhh.. (cam baru lepas jog je.. hahha) Baru skrg aku sempat langsaikan utang tertunggak aku sama My Dear LOL-Pearls. so sorry ye dear.. i been bz laa.. tp xtau bizi ngan hape.. hihi. But today, i penuhi permintaan hati u.. hihi (cam lagu letto lak..)

Jawab tang ni pun sambil2 tunggu turn nak mandi.. haha (lewatnye ak mandi.. ;p) Oklaa dear, i jawab nie.. hope u puas ati laa pasni eh.. hihi

1. Nama-nama timangan anda?

i. Nor - sume family, sanak sedara, sepupu sepapat, jiran2 tetangga pggl aku name ni :)~
ii. Izah - My Dear je pggl aku ni :)~
iii. Mizah @ Miza - My BBF + my fren time dip, degree + kwn2 yg kenal kt fesbuk gk :)~
iv. Mizah Kakak - adik angkat aku yg stat dlu pggl aku ni.. (Syiqin) :)~
V. Kak Nor - adik2 aku kt umah laa yg pggl! hahaha :)~

2. Anda seorang yang??

~ Baik itoo sudah semestinye.. *wink*. Friendly abis laa org ckp. Tu pn dgn org yg aku rase leh masuk gang laa.. Tp, klu da dia buat hal dlu, sorry to say laa.. GUDBYE! hahaaha.. Aku gk sorang yg sensitiviti yg amat tinggi.. Mudah mengalirkan airmata.. but not too manja ok. Im a big2 girl, in a big2 world.. cewah.. nyanyi plak aku! :p Klu yg da kenal aku tu tau la ak cmne.. Tunggu laa komen2 dr org2 terdekat.. hahaha

3. Insan yang teristimewa??

~ My Parents (Umi & Abah) - tanpa dorang siapalah aku.. ececeh :)
~ My family - pengubat rindu di kala sunyi + boring + bosan xde teman nk main2.. huhu
~ My Dear
~ My BBF + Friends ( Pearls pn termasuk sama.. :) )

4. Lagu kesukaan anda??

Of cos laa lagu2 yg penah seseorang tujukan utk aku. hahaha.. Dengar dikala windu-winduan.. sob..sob.. Besides, byk sgt laa lagu yg aku suka. Bila aku suke 1 lagu tu aku akn dgr sampailaa satu masa aku muak n then aku beralih kt lagu lain plak.. (tp hatiku tidak begituu.. wiuuuu) Aku boleh je layan sume jenis genre. Xkisahla rentak tango, jazz, rap, klasik, joget, makyong, dikir barat, dondang sayang... wahahha sume aku belasah dengar.. as a halwa telinga :)

5. Makanan kesukaan anda??

~ Tomyam (sudah semestinye.. antu tomyam ayam!) + nasi (tapi nk diet) + mee goreng mamak + sizzling + chicken chop (dah lame xmkn) + toasted broad OldTown (craving for dat! huh)

6. Warna kesukaan anda??

~ Hitam (hitam itu menawan! :D) - if u ol pasan laa sume baju sy mostly black in kaler.. hehe
~ Biru + Maroon + Pink (ciput2)

Aku gk suke kaler yg striking2 wanenye.. sbb bile aku pakai senang org nk notice aku.. Xdelaa xglemer jadinye.. hahaha.. tp xsuke publisiti murahan ok.. very the humble & low profile! hoho


7. Sikap yg membuatkan anda Stress??

Xreti nk berenti bpk yg bukan2. Lepas tu pressure sorang2. Aku sumtimes suke pk pelik2.. think out of box kate org.. huhu.. Tp bkn creative thinking.. sbb aku sememangny malas utk berpk secara kretip n inovatip.. haha..

8. 3 benda yang mesti ade dalam Beg anda??

3 je ke?? sbb dlm beg aku byk sgt laa mendenye.. cm poket doraemon pun ade.. haha leh xnk listkan sumenye.. hahhaa
Purse + HP + Pendrive + Tiket2 yg dah lame + Compact Powder + Lipgloss... hahahaha

9. Kali terakhir anda menangis dan mengapa??

~ 6 July 2009 - I've received a few msg from someone.. sob..sob.. If he know how much i miss him... uwaa.. airmata daku xdpt ditahan lagi.. terus mengalir! :(

10. TAG 6 Rakan anda...

~ Tgk laa sape yg kene okeh.. wheee~ daku sara mau tag kwn2 baru laa... hehhe.. klu yg kene tu nasiblaa ek.. ;p

Sekian... wheee~

Friday, July 10, 2009

100% True! Try tengok

1. Bekas kekasih saya adalah
~ Seorang lelaki.. mestilaa laki.. sy normal laa weh.. :)~

2. Saya sedang mendengar
~ Sy ngah dengar lagu sedih.. sob..sob.. + tengok berita TV3

3. Mungkin saya patut jadi
~ Model kot! (jgn gelak ek) Bak kate aunt sy... 'Nor, pegilaa odisen NONA ke ape..' whee~

4. Saya suka
~ Duk sorang2 lam bilik time tension / serabut. Lepas tu akan ku dengar lagu jiwang2.. sob..sob (asik sob..sob.. jelaa)

5.Sahabat-sahabat baik saya
~ Sume ade life dorang sendiri.. Yang dah kawin pn ade.. Xsabar tunggu dpt baby plak.. hehe

6.Saya tak paham
~ Dengan diri sy sendiri.. so complicated! adeh

7.Saya kehilangan
~ Insan yang amat sy sayang... :(

8.Ramai yang berkata
~ 'eh, awk ni cute laa.. untung sape dpt awk..' wakakaka.. tu org yg ckp okay.. not me! :)~ tp, sy rase dorang rabun kot.. trust me.

9.Makna nama saya
~ Cahaya Kebijaksanaan, Kekuatan & Kecantikan.. xcaye carilaa dlm buku maksud nama2 dlm Islam

10.Cinta itu adalah
~ Kesetiaan, Kejujuran, Kasih sayang, Respect each other

11.Di suatu tempat, seseorang sedang
~ Berdoa utk sy agar hidup sy bahgia hendakNya.. Ameen.

12.Saya akan cuba
~ Menjaga kehormatan diri sy dgn sebaiknya + menjaga nama baik keluarga saya + menyayangi diri sy dan org2 yg terpenting dlm hidup sy.

13.Ayat SELAMANYA membawa maksud
~ Taat pada agama tercinta.. ISLAM

14.Telefon bimbit saya
~ Ade 2 bijik. 1 beday present and 1 lg sy beli sendiri.. tp dah 6 bulan phone sy xberdering.. sob..sob..

15.Bila saya terjaga dari tidur
~ Mesti tgk phone dlu kot2 ade org msg or miscall.. tp malangnye xde pun.. hahaha.. Lepas tu tido balik laa..

16.Saya paling meluat apabila
~ Kereta kt depan sy slow tetibe.. rase cam nk langgar je terus! hahaha (saya brutal + garang)

17.Pesta/Parti adalah
~ Satu function / event yg menarik i think tp sy xpnh join sume bendalah tu. Tapi sy penah pegi Pesta Buku time F5 dlu tuk cari buku2 ES-P-EM :)

18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah
~ Kucing. Kt umah sy ade lebih kurang 15 ekor kucing.. xtambah lg yg dah dibuang.. adeh da cam zoo kucing plak

19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah
~ 19-22.. Sbbnye sy bahgia ngan hidup sy time tu.. cam xbahgia je skrg kan.. hahaha

20.Hari ini
~ Sy stat mkn durian balik lepas da elok demam ari tu. Best mkn reramai ngan kazen2.. hihi

21.Malam ini saya akan
~ Buat ape yg patut.. Coz my life xde schedule tetap.. :)

22.Esok pula saya akan
~ Xsure lagi.. Mayb my dad ajak pegi cari laptop kt Pasir Puteh. ade org jual lappy murah2 lah.. :)

23.Saya betul-betul inginkan
~ Kerja & Kerjaya (current) . . Sebuah keluarga yg bahgia (future) InsyaAllah

24.Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini
~ Owh jerawat seketul ni da mula surut.. Berkesan jugak krim tu ye.. hahaha.. syukur alhmdulillah, wajahku masih elok.. :)

25.Pusat membeli-belah atau arked permainan
~ Shopping Mall lah.. leh window shooping pn da kire okay.. xabis duit.. :)

26.Makanan Barat atau Jepun
~ Western Food laa sumtimes.. Tp sy lidah melayu.. kene mkn gk masakan melayu.

27.Bilik yang terang atau gelap
~ Dua2 boleh.. Terang sbb nk bace buku, make-up, pilih2 baju dlm almari. Gelap time nk tdo je. Romantik skit.. haha

28.Makanan segera adalah
~ Xelok sebenarnye makan byk2. Xde khasiat pun. Tp klu time lapar belasah je.. uhuhu

29.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang
~ 'Izah sayangkan abang..' im blushing.. :X - jangan loya ye kwn2.. ;p

30.Siapa yang anda mahu Tag
~ Aina, Mimie, Syima... itu jela... :)

Wednesday, July 8, 2009

Patut ke dia buat camtu kt aku?

Salam semua..

Aku baru je sampai umah. Penat driving 3 jam. Aduh. I dun get enaf sleep. Semalam punyelah excited nak nengok Memorial MJ, alih2 aku yg tertido depan TV. Mane taknye, lepas speech, nyanyi, lepas nyanyi, speech balik... So, TV la take over tgk aku.. hahaha

Acceli, i wanna share sumthing dgn u all. Nk tanye pendapat korunk tentang ape yg aku citer kt N3 kali ni. Ni kisah antara aku dgn sorang insan yg dikenali sbg 'teman rapat'.. but it cant be defined as BBF (Best Friend Forever)! Korunk nk tau nape ak ckp cmtu?? Sbb dia mmg xlayak utk dpt title tu.. (dah lame sy pendam perasaan)

:: Pada suatu malam ::

Lebih kurang pukul 1 lebih, aku ngah bgayut di dahan cinta (ni last yearnye kisah). Bilik dah light off. Aku kat katil bawah & Alia (bkn nama sebenar) kt katil atas. Aku klu ngah gayut mesti bisik2 cam dlm kelambu punye. Tekup muka ngan bantal segala bagai sbb xmo kasi orang dgr. Biase laa tu kn. Klu korang pn mesti cmtu punye.. Ntah2 siap ade landing baik punye bawah katil..nyorok! hahaha.. Tengah asik bercinta tu (bercinta ke?), tetiba aku rasa katil goyang2 & siap ade org tepuk2 bantal. Aku da agak mesti org atas ni tp aku buat dek jelaa sbb pk mayb dia halau nyamuk ke ape.. (tp bilik aku mane ade nyamuk daa..). Then, aku cont balik bisik2 dlm tepon & tetibe aku bunyi cam guruh & bilik bergegar weh. Igtkan langit da nk runtuh. (melalut). Rupe2nye org atas tetibe turun dr katil & dgn selamba rock mhempaskan daun pintu bilik dgn jayanya! (Wow, u mmg rock la minah.. i tabik springlah!)

Korang nk tau nape dia buat cmtu kt aku? Even tho aku xkaco pun dia tdo & suara ak pn xde nk terjerit2 ke ape... Yg peliknye, b4 tu elok je aku duk bgyut memalam, tp tetibe mlm tu dia naik 'hangin' kot... Last2 aku yang nangis then p ngadu kt housemate aku bilik seblah. sob..sob.. Dia plak hnya bmasam muke dgn aku. Dah laa dia buat aku cmtu. hurmmmm Tapi aku SABAR.

-> Dia sbnrnye mengalami simptom 'kejelesan' yg terlampau sbbnye xde org nk bgayut dgn dia memalam. Dan jugak, BF dia xcall dia sbb dorg ngah crisis. Hurm.. korang pk2 lah sejenak ok.. Lgpn bilik tu dikongsi berdua, bkn utk sorang. Aku pn ade hak atas bilik tu sbb aku bayar mahal lah.. Dorang gaduh aku yg jadi mangsa.. nasib badan lah.


:: Hari2 terawal di Puncak ::

1st sem kt Puncak mmg aku rapat dgn 2 orang kawan ni laa.. Alia (bkn nama sebenar) & Sara (bkn nama sebenar). Alia ni sah2 laa rumet aku kan. Sara plak mmg kwn aku sejak dr UiTM Kelantan. Aku lebih lama kenal Sara compared to Alia. Ak mmg xde besfren dikalangan student Puncak tp my BFF ade 5 orang sume (i met them since i was in Form1). Alia ni pelik sikit perangai dia. One day, afte class kitorang bertiga jalan sesama balik kolej. Pastu kitorang borak la bagai nk rak sambil gelak2 evil gitu. Aku da prasaan Alia dah lain macam. Sampai bilik, dia tetibe xmo tegur aku. Ok fine. Aku menjelajah la ke bilik sebelah. Ape susah. Sape suh xmo ckp ngan aku.. hahaha.. (jaat ke aku?). Lgpun smua org dlm rumah tu kwn aku. Xkan la aku nk layan dia sorang aje 24-7 kot. Dia bknnye awek aku.. alamak, im not lessy ok! ;p

2 hari dia xtegur aku. Aku pk dia ade prob, so aku tnye lah dia kot2 dia ngah bersedih rindu family or homesick ke ape.. Nak tau dia jawab ape? ' Xde ape la awak.. xpenting pun.' Ouch.. dgn mukanye terus memandang ke arah lain cam muka aku ni scary sgt utk ditatap! Aku tersentap btol time tu. Punyelah manis aku tnye dia elok2, tp dia jwb cmtu.. Ok fine. Aku masih boleh bsabar.. Last2 nk tau dia text kt aku ape??

"Awak, kenape awk baik sgt ngan Sara? Sy nmpk awk rapat je ngan dia. Asyik bckp ngan dia.." aku terkedu jap. Ya Tuhan. Itukah masalahnye? Gluppp~ Salah ke aku sebenarnye ek? Last2, aku yg say sorry to her kunun2 sbb da kecikkan ati dia. (tersenyum sengsorang). Xpelah, mengalah tu lebih baik. Tp xbererti kita kalah.. kan kwn2?? huhu

Kesimpulannye, aku xleh rapat dgn org lain lgsg. Kene asik berkepit n melayan dia sokmo2. Nak mkn pn kene ajak.. "awak, nk mkn x? jom pegi kandang?." Nak pegi mane pn kene ajak dia.. "awak, sy nk p KOOP jap ni. Awak nk ikut?." Nk pegi bilik sebelah (under one roof) pn kene gtau.. "awak, sy nk pegi bilik Ila jap tau.." Hoho.. sakit dado den.


:: One day on weekend ::


Even aku dah lame sebilik dgn Alia, tp aku masih blum dpt seswaikan diri aku dgn dia. Aku btl2 xcomfortable dgn dia. Mmg aku rapat dgn dia. Kitorang masih boleh bergurau-senda, bertepuk bertampar, borak2 sesama. Tp ade 1 perasaan yg aku 'kenot go' dgn dia. Cam biase bgn pagi2 aku mmg ON laptop aku then dengar lagu then ON9 (byknye then!). Aku mmg bukan 'morning person' klu dgn someone yg aku rase xselesa. Mksdnye aku xkn boleh terus berborak rancak dgn dia. Then, afte take a bath aku terus je jengah ke bilik sebelah. Aku suka lepak bilik sblh sbb ade gang yg aku rasa comfortable.

Then, Alia pn masuk jugak bilik tu join borak2. Aku yg kwn2 yg lain mmg gelak jelaa kejenye. Ade aje lawak yg nk dibuat. Tetibe duk gelak2 sakan tu, Alia terus meluru keluar dr bilik. (korang mest da dpt agk ape yg jadi kn?) . She text me dr dalam bilik kitorang...

"awk tgl sy sorg dlm bilik. awk slalu p bilik dorg. sy trasa tau x! sy bkn emo sbb fz tp sbb awk! awk bgn tdo je pas mand xde nk borak ngan sy. Yla miza, sy mntk maaf mnyusahkn awk slama jd rumet awk." (This is d real msg from her (25/4/08)).

Cube korang pk balik, patut ke dia rasa cmtu? Ptt ke dia jeles ngan kwn sdri? Xpenah plak aku jupe dgn org cmni.. Ish pelik tapi benar. WUJUD! Last2 aku yg kene p tenangkan dia dlm bilik. Tp, hati aku yg terguris ni xde sape nk jaga. Mujurlah ade 2org kawan tu yg sentiasa bagi support. Lepas aku p tenangkan dia aku plak masuk bilik sebelah.. im craying! sob..sob..

Dan skrg aku dah 'tinggalkan' dia dr hidup aku. But i think dia yg rela hati melangkah pergi kot. Sbb aku perlu jaga hati sendiri pulak. Dah lama rasenye dia duk pijak2 aku sampailah satu masa aku 'tinggalkan' dia. Dah terlalu byk luka yg dia bg kt aku. & kesakitan yg paling dalam aku rasa adalah di atas sekeping nota titipan 'beliau' yg aku baru jumpa 2 bulan lepas. Wait 4 d next N3 okay..

p/s Janganlah korang buat kwn2 korang cmni ek. Dorang pn ade perasaan. Jgn pk kepuasan hati korang je. Kenelah pk hati kawan jugak. Klu ade perasaan cmtu susahlah. Kelak, org ssh nk rapat dgn kite dah. Pk2 la sendiri..

Footnote: Susahnya nk jaga hati seorang kawan. Sbb kwn mmg berharga pd kita. Tapi kenapa ada kawan yg sggp melukakan hati kita tnpa ada rasa bersalah pun. Kenapa kite mesti jaga hati org sedangkan hati kita terluka? Kenapa kite perlu tunduk pada org lain sedangkan hati kita xrela pun. Mengapa mesti mengalah & menjatuhkan diri kita sendiri sampai org boleh pijak2 kite..? Renung-renungkanlah...

Tuesday, July 7, 2009

Dungun

Salam semua..

Im off to Dungun again for two days..
Need to accompany my mum
, she need to attend a course at UiTM Dungun..
Horey, i can meet my sister! wheee~ happy2..

Td da calling2 adik aku..
"hey lo.. tnggu kedatangan aku yerp ptg ni.. nant jumpe okeh.. "
( skemanye ayat di atas.. ;p )

Wokey, nant update lagik!


~BRB~

Monday, July 6, 2009

So confusing!

Salam semua... uhuk2 ( batuk plak aku )

Acceli, im not sure wut i feel inside..

Adakah aku berdepan dgn reality atau fantasi semata2..
Smua tu bermain2 dlm fikiran aku..
" Izit true wut i have read this morning..? Izit you.. Izit u my dear? "
Only you can answer my question...

My head cant stop from thinkin bout dat..
Suddenly, i cant stop my tears.. im crying! (Oh no... inilah yg daku tidak suke..)
Almighty Allah, make me strong to face all this thing..

I cant focus to anything all the day..
Just ate some 'nasi himpit' (even belum raya) and watched some TV programs..
I lost my appetite all of sudden.. dunno why
I'v tried to find my smile but its nowhere to be found..

Am i happy?? - Yes, definitely i am!
Or sad?? Oh no no nehi...

I really confius wit my own feeling..

I think i need to take some rest n relax my mind..
Take a deep breath n then.. smile! :)

" Dear, i really miss u n take care urself there.."
143


~ TAKE A BREAK ~

Exclusively published.. :)

Salam semua.. aritu aku dah janji ngan u ol nk publishkan gmbr2 my 3 day's vacation in KL.
And today, aku tunaikan janji ku itu... Tp xde laa smua gmbr aku publish.
Juz certain2 gmbr je ok. Klu nk tgk sume pliz check it out on my fesbuk okay... whee~
Ari tu afte transfer all the pictures into my lappy, luckily aku xsmpt delete sume gmbr tu dalam phone. Klu x, mmg kempunan laa korunk nk nengok gmbr2 sayep sekeluarga.. hihi (acceli, byk byk aku yoo dlm tu.. ;p)

Oklah.. selamat menjamu mata menikmati keindahan panorama ini ye.. ;p

1st Day - Zoo Negara, Hulu Kelang
~ Mutiara Hatiku ~

~ At the entrance door ~

~ Reptilia House~

~ Bajet model! ;p ~

~ With my adiks.. :) ~

~ One Big Family ~

~ My mum jual mahal xmo ambik gmbr bersama daku.. hahaha ~


2nd Day - UiTM Shah Alam
~ Waitin 4 registration process.. huh hawt!~

~ Lapo nye.. makan berger skit.. ;p ~

~ Posing jap.. ngeee! ~

~ b4 balik.. snap pic dlu.. ;p ~

~ My mum pn sempat posing atas bus.. ;p ~


Riadah D'Putrajaya
~ With my mum, my bro & my sista ~

~ Im getting bigger? ouwwwh ~

~ Menikmati keindahan malam~

~ Me again! walala ~

~ With my eldest bro~

~ Us again :) ~

Ok.. thanx so much 4 watching my piccas :)

Sunday, July 5, 2009

Ketiadaan yang dirasai

Salam semua..

Haa... cam pelik je kn korang tgk pic kt atas tu.. Klu boleh diukur, cmtu laa tahap boring aku time ni. Tp xde laa aku nk menonggeng cam mamt lam gmbr tu.. patah tengkuk weh! haha.. Sampai satu tahap da boring sgt, siap ade gaya freestyle lagi nk menunjukkan dia bosan! :)

Since last nyte, i feel so lonely & bored. Nuthin to do. B4 dis, adik2 aku yang satu kepala ada kt umah. So, boleh borak2 ngan ganggu dorang. Tp, skrg ni dorang sume da balik ke sekolah & kolej masing2. Sape lagi nk teman & borak2 ngan aku. Mati kutu jugak laa kt umah ni sorang2.

When i woke up dis morning, rase sunyi sepi je umah. Yang ada skrg kt umah hanya 3 orang adik aku tapi dorang sume p skolah la.. sob..sob.. Then, i continue my sleep again. Slalunye, time aku bgn tdo, mesti aku p kaco adik aku lam bilik dia.. Kejutkan dia bgn teman borak ngan aku. Tp skrg dorang dah xde kt umah.. sedihnyeee saye!

DULU.. adik aku slalu ade dgn aku.. men fesbuk sesame.. hembur2 komen lam fesbuk.. duk potpet2 lam YM, siap mintak tlg ambikkan milo ais... haha! ( even bilik kitorang seblah2 je.. ;p)
Malam2 duk borak pasal life dorang. Sonok tau sbb masing2 da meningkat remaja. As a sister, i need to understand them. Be an open minded person to make them feel comfortable to share everything wit me. Sbg akak, i've to make sure dat they do the right things. Life's so complicated. Byk lagi yg mesti dorang tempuh di luar sana. Ecece.. tetiba aku baik plak.. ;p

Aku mmg rapat ngan adik2 pompuan aku. Yang paling besar kt bawah aku pn baru umo 19. So, baru nk kenal dunia katakan.. :) I need to guide them all the time. Biarlah pd hakikatnye aku pn xbetul jugak.. haha.. Bak kata org, biarlah kite xbetul pun, asalkan jd tambah lagi org yg xbetul cam kita ni.. ;p

Berbalik pd crite aku plak.. Camnilah kehidupan sorang penganggur terhebat. Tanam anggur xberbuah pun.. Mane kan nk berbuah, baru je tanam sbln 3minggu.. haha.. plg tak pun 3bln baru tumbuh buah.. betol ke? haha..

Time aku pegi Dungun 2ari lepas, jumpe yg kazen. Cam biase laa soklan yg ditanye bila dah abis stud ni.

"nape xtry apply cikgu je.. suh umi anta kt PPD tu.." aku senyum je..
"hahaha.. malas la jadi cikgu.. tp klu sementara tu leh jugok." menjawab tu.. hahaha

Aku mmg ade plan nk apply cikgu sementara ni tp xterjalan lagi tangan ni nk p settlekan ape yang patut. InsyaAllah my mum boleh je tlg kot.. hehhee.. Tp tgk keadaaan dlu la.. mayb by nexweek aku akn motivate diri nk settlekan ape yg patut. Camnilah aku, duk saje2 kan boring, tp org suh apply keje asik tertangguh je.. Mana satu ni?? adeh. aku sendiri yg perlu wt keputusan. Mane boleh suh org len wt keputusan utk aku plak..

Footnote: Kawan2 di luar sana tu, doa2kanlah aku moga2 cepat dr keje ye.. Mmg bosan menganggur ni.

Thursday, July 2, 2009

Hari ini dalam sejarah

Current mood: sedih

Salam semua..
Actually, ari ni aku sedih yg amat sangat. 2 hari lepas tetibe aje laptop aku keluar skrin biru then ntah ape2 ayat yg dia merapu pn aku xtahu. Dah xsempat nk baca dah. Terus aje aku restart balik then da stuck jelaa kt ctu. Cannot booted already. Tension! Aku ni tau jugak la kn skit2 sal komputer even xde laa PRO sgt. haha.. Then p geledah kotak2 CD kot2 jupe CD Windows ke ape. Nasib baik jupe 2 keping. Try laa repair gune CD tu.. alih2 berjalan kejap laptop tu then stuck balik. Hangin tol aku time tu. Sedih tu xyah ckp la kn. Lepas tu pasrah jelaa.. Biarkan je laptop tu. Dah kemas2 masuk beg dah pun. Punyalah keciwa.. huhu

Lepas tu abis laa aku msg kwn2 aku tnye prob laptop ni. Macam2 assumption laa dorang kasi. Pening jugak kepala eden.

Adi Pahang " Mayb system error la 2.. Xtau la, nk senang cube anta kedai je. Wt sdri t xpasal2 rosak."

Adi Ganu " Mgkin xleh boot window sbb file hilang, jd kene repair window / format. Satu lg mungkin HD rosak. Cube chek kt BIOS, HD ade lg x?

Lepas tu aku chek laa kn. HDD (PM): none! Matilaa aku. HD aku rosak ke?? Xpenah tpk lak aku HD aku akan rosak. Dah la aku xde buat backup ape2 pun sume bende lam tu. Mmg aku pasrah gila laa time tu. Nangis dalam hati jela.. Nak nangis pun air mata dah xkuar. Bertimpa2 la dugaan yang aku terima. sob..sob..

Semalam pagi2 lagi aku dah gtau my dad yg laptop aku rosak. So, kene tukar HD ni lebih kurang Rm250. Nasib baik my dad sudi nk membiayainye... (skemanye ayat! ;p)
Then aku hantar laa laptop aku kt kedai semalam. Lepas 15min tinggalkan kt kedai, akak kedai tu call aku...

Akak kedai: 'Hello.. ni Nor ye.'
Aku: 'Haa.. ye saye.'
Akak kedai: 'Ni nok oyat, laptop tu mmg punoh HD. Lepah tu keno tuka laa.'
Aku: 'Ooo.. meme punoh HD la ye? Hurm.. tuka jelaa..'

Gluppp~ Musnah semuanya! uwawawawawa... mmg sume dah xdpt nk diselamatkan lagi. Tp time tu aku kat CC, xkn nak nangis meraung kt ctu plak. Nant org ckp aku GILA! hahaha.. Lepas tu aku diam je spjg balik umah.. mengeluh je.. dah tau xbaik mengeluh tp apekan daya.. sob..sob.. (dah byk aku nangis ni..)

Seharian aku jd cam org depression mengenangkan nasib HD aku tu. Dah 6 thn aku bela dia. Pergi jugak dia akhirnya.. uhu.. aku terpaksa relakan! ecece.. ;p Then, aku call balik kedai td. Ckp ngan technician pulak..

Aku:'Hello. Sy ni Nor yg anto laptop tadi.'
Technician: 'Ooo.. laptop mano so eh.'
Aku: 'Acer TravelMate 290. HD tu meme rosok ke. Bulih dop kalu sy nok suh buat backup. Hok mano2 bulih laa..'
Technician: 'Tengok dulu la. Kito try chek dlu. Klu bulih kito wat lah deh.'
Aku:'Oklah.. terime kasih ye'

Tp peluang nk retrieve balik sume data2 tu cam tipis je. Aku xde la berharap setinggi gunung Everest nk dptkan balik sume tu tp klu dpt skit2 pn alhmdulillah la.. uhu..

Hari ni, aku punyelaa tunggu call dr akak kedai tu. Still xde. Last2 aku call je kedai tu then tnye laptop aku da siap ke belum. Lepas confirm da siap, terus aje aku p ambik laptop tu. Xsabau weh nk nengok laptop kesayangan hamba tu.. hahaha Even dlm hati berdukacita.. Sampai je kt kedai tu, akak tu dah p kenal muka aku then terus je p ambik laptop aku dalam makmal. Dgn sayu & pilu nye aku tatap laptop tu. Chek2 mmg satu barang yg asal pn xde. Sah laa mmg xdpt buat backup.. Redha!

Akak tu bg aku harga special skit.. RM240 (HD + format). Sbb aritu dia gtau aku HD-RM240 + Format-RM40. Xpelah, mane2 jelaa. Yang penting aku dapat guna balik laptop ni. HD yg da rosak tu aku simpan buat kenangan jela.. Nant aku letak lam frame.. sob..sob

Ni lah HD aku yg da rosak.. uhu

Footnote: Sejak awal sem aritu lagi nk beli xternal HD tp xbeli2. Tu la, org suh beli awal2 xmo. Ni dah jadi camni baru laa nk menyesal.. Dah xgune dah. sob..sob

Wednesday, July 1, 2009

Saya sayang awak!

Rasa badan aku semakin lemah. Aku dah xlarat nk bangun. My mum suruh aku hantarkan barang2 utk adik aku pun aku dah xlarat nak drive. Kepala berat cam ada batu bata 4ketul hempap kepala aku.. Lebih kurang pukul 17.40 aku terima satu msg dr seseorang yang dah lama aku xdengar khabar darinya. Tergamam sekejap tp aku lajukan jejari utk membalas msg dia.

"Salam.mizah ape kbr? kat mane 2? rindu sgt kt mu.."

OMG, dialah ex-rumet aku yg dah lama ak xdgr khabar dr dia. Last sekali b4 puasa last year. Tu pn msg 2,3 kerat je.. AKu pun dia bz ngan stud dia.. Dialah Erda Khursyiah Basir! Terlalu rindu aku pada insan ini. Selang beberapa minit dia menelefon aku. Sempat berborak hanya 4min sbbnye kreditnya dah abis.. uhu

Dia : "Sowi syg.kdit aku abez. Xperasan da ckit..huhu. Xpe.nt aku kol lg k. Aku seyes rindu kt ko. Demi Allah. Emh.nt aku nk jumpe ko tau.xkre! Nk jumpe jgk. Aku mtk maaf slh slap aku kt ko dlu ek.."

Aku: "Da, jgnla ckp cmtu.sdih tau. Nant ak trun kl ak gtau ok. Ak pn nk jpe ko. B4 ni pn ak xcntct sbb tkt ko bz smua.. Ak pn mntk maaf gk ad slh ap2.. Siyes, ak rase nk nangis dpt msg ko td!

Dia: "Dahla 2. Samela kte. Ak pun rase nk meraung.huhu. Kte mule rapat da nk ujung sem. Baru kte tau ati budi msing2 kan. Ko takecare tau.. Love u so much.. muah!

Aku pn xdpt nk call balik sbb aku xckup kredit nk call. Tak sangka dia masih mengingati adik2 aku. Mungkin kitorang xrapat sgt sbbnye masa perkenalan kitorang terlalu singkat. Aku sempat duduk sebilik ngan dia hanya 3sem. Tp terlalu byk kenangan kami bersama.

Sememangnya aku amat menyanyangi dia....
Related Posts with Thumbnails