My photo
Im juz an ordinary lady.. Nuthin special bout me.. I love my husband & my family so much... Like to do anything sound in my head tell me to do. Not too messy n clumsy.. Nice n friendly for sure.

Friday, April 30, 2010

I need CPR...!

Ahaks... bajet gempak je tajuk kan?
Tapi xde ape pon sebenarnye..
CPR tu time lemas ke sesak nafas ke.. bolehlaa.
Takkan nak CPR aku secara maya lak.. :P
Tp alhamdulillah.. aku OK lagi.. hehe

Actually, nak tanye korang if ade sesape yang duk area BIDOR, PERAK...
And ade tak sesapa yang tahu KEM PLKN BIDOR tu terletak kat tengah bandar ke tersorok dalam hutan rimba ke?
Sebabnye aku 1st time nak p sane ni.. hehe
Sesape yang nak jumpe aku silelah ke sana ye.. hehehehe

Bukan aku jadi pelatih PLKN ok..
Tapi aku menjadi CIKGU INTEGRASI selama 5 hari.. ahaksss
Diulangi dengan pembesar suara.. "CIKGU INTEGRASI" :p~

Oklah.. kepada sesapa yang tau keadaan fizikal & geografi area tu boley laa describe skit kan.
Bantulah musafir lalu ni.. hehhee


Notakaki: Last year dah pegi area Chenderiang, Tapah.. Best yang amat sangat. This time aku try Bidor pulak.. hehe

Berkejaran di Tol Jalan Duta!

Uwarghhhhhhhh... tensi aku tadi. Lepas ambik adik aku kat gombak.. Aku terus lalu DUKE sbb takmo redah jammed Feredal Highway. Ingatkan DUKE tak jammed.. tapi 2x5 je pon. Tapi xpelah, aku pon dah sampai Tol Jalan Duta dah pon.. tak guna merungut.

Nasib baik sempat brek.. tgk kereta berjela2 panjangnya. Adeh. Dasat tol. Memanglah kan, time orang balik keje kot. Aku pon dah xtau aku masuk lane mane. Disaster betol lah kalau tak topup T n G ni.. bukan ape. Malassss...

Aku nampak lorong tunai ade 3 je bukak tapi deretan keretanya dah berapa lorong ntah. Adoilaa, camnilah manusia. tak reti tol nak beratur. Tau nak menyondol & menyelit je. Aku pantang betul.

Sampai je dpn kaunter ambik tiket, ade sebuah kereta menyelit dari tepi kiri aku. aduhaiiiii.. pakcik nk masuk lorong mane ni. Dgn signalnye takde. Lagi aku berasap. Then, aku perasan ade Evo Putih di lorong sebelah kanan aku. Kedua2nya lelaki. Aku buat aksi tak puas hati kat kereta depan, then aku nampak mamat kereta sebelah pandang aku. Aku buat dunno. Terus ambik tiket!

Terus aku meluncur laju, memang boleh cakap berdesuplah aku naik bukit tu. Then, aku tengok kereta putih tadi kejar aku. Hohoho...

Nak ajak racing la tu. Tapi, kereta banyak sangat kot. Yang penting aku kat depan dia. hahaha. Dia nk potong aku???????? Mimpi jelaaaaa..... Aku main-main brek. Mesti dia tension gile ngan aku.. Padan muka. Sape suh cabar aku.. Ingat pompuan lemah ke drive, huh! Jangan nak cabar ok. ahaks.. Tapi takut jugaklaa, buat2 berani. Tapi kene yakin la dgn kebolehan diri.. Hahaha

Lepas tu aku nampak lane kiri kosong. Terus je tekan pedal. Tetibe nampak kereta dia seiringan dengan aku tapi dia duk kat lane kanan.. Siap co-pilot dia bukak cermin kot nak tgk minah brutal manelah yang racing dgn dia.. ahaahaha. Lepas tu aku nampak dorang gelak. Siot je. Lepas tu kami menuju ke haluan masing-masing.. hahaha

Alhamdulillah.. aku dah selamat sampai umah. :) Panjang tol cerita aku kan.. wahahaha

Layannnnn... :P

BILA BEN ASHAARI CARI PASAL NGAN AKU!

Haishhh.. sesak nafas aku...
Aku cuba nak bertenang tapi... aiiii
Memang sengaja laa dia ni..


Ape kes ni broooo....
BEN cari pasal dengan aku pulak?

Memang saja la BEN ni.. sengaja atau tak aku tak tahu lah kan..
B4 dis elok je.. tetibe buat aku naik angin..
Dah la arini tak datang ofis kan.. haaa
Baru je 2 hari lepas aku puji dia bukan main melambung lagi..

Aku paling pantang orang naikkan darah aku..
Aku taknak la dpt darah tinggi cam BEN..
Aku nak hidup sihat je.. adehhhh


Tapi aku tetap tersenyum even BEN sengaja carik pasal ngan aku..
Aku kan cool je.. lady cool...
Tak mahu la layan sangat orang yang sakit ati aku..
Tengoklah ape yang aku dapat.. tak rugi pon.
Kalau korang pon nak untung cam aku.. try laa carik pasal dgn BEN..
Memang korang tak rugi pun..


Korang betol nak tau??
Haaa... pandang bawah sekali eh...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....





Tengoklah ape yang terjadi bila BEN cari pasal dgn aku.. hehehe


Thursday, April 29, 2010

Tak sangka aku akan dapat durian runtuh RM10K!


Teruja sungguh aku. Tak pernah kot termimpi akan dapat duit sebanyak ni. Oh.. sukar digambarkan perasaan aku sekarang. RM10,000 tuuuuu! Macam-macam aku boleh buat dengan duit sebanyak tu.. Wow... indahnya hidup aku. Kalau aku banyak duit mesti ramai yang mendampingi aku kan.. hohoho

Xpe2.. aku ikhlas dengan kwn2 aku. First thing aku akan buat doa selamat sempena dapat durian runtuh ni. Yelah, moga2 Allah memberkati hasil durian runtuh aku ni. :)

Selebihnya aku simpan masuk bank & bagi parents aku sikit. Balance tu aku buat belanjalaaa.. hehehehe.. Tak pun aku akan tanam duit tu biar jadi pokok & tumbuh rendang.. hehe
Korang mesti tertanya-tanya kan dari mane aku dapat durian runtuh ni... Korang mesti nak tau sangat kan?? Nak ke tak nak?? ngeeeee~
Meh aku tunjuk bukti aku akan dpt RM10,000 tu... Haaa ni dia.. Korang baca betol2 ok.. ahaks


Maknanya dalam mimpi jelah aku dapat RM10,000 tu... hehhe. Saje jeeee buat gempak.. ^_~
Bertuah la kan dorang senang-senang nak bagi duit. Masalahnya, aku xgune pon sabun BIO-ZIP.. camne lak dia leh ckp aku menang.. adoilaaa


Notakaki: Dah banyak sangat msg camni yang aku dapat. Macam-macam jenislah.. Dari macam-maca company. Dah la ramai yang dapat. Klu camtu kaya lah rakyat Malaysia asik bertuah je.. hehe

Tak suka pun. Geli lagi adelah.

"Hye sugar.."

Eeeeuuuuuuuuu....
Ish.. apekah perasaan korang if tetibe ade orang yang tak dikenali memanggil anda sedemikian rupa?? Seronok kah? Suka kah? Nak muntah kah? or Geli kah?? Bukan geli mat mat mat ye.. adeh

Ape korang pikir bile dah seseorang tu panggil korang cmtu?
Dia suka kite ke? Or kite je yang berperasaan? adeh..
Dia nak manja2 ngan kite ke? Walhal kite xkenal dia.. adeh

Tapi aku rasa 'sugar' yang dimaksudkan oleh beliau itu mungkinkah aku kelihatan manis & sweet cam gula batu? ahakss.. (gelak sorang2..)

Tapi gula batu mmg manis tapi keras ooo... hahaha (hati batu). Kalu gula pasir kan halus sangat pulak.. Lemah lembut la tu kot.. hehe

Tapi ape pon, aku kurang menyenangi panggilan seperti itu dr seseorang yg tak aku kenali, malah tak pernah temui.. memang takkan pon!

So, sesiapa yang berniat nk panggil aku dgn panggilan tu, rentikanlah ye.. ahakss (kot-kot la kan..) Sebab aku tak berminat utk mendengarnya.. hoho


Notakaki: Teringat 1st aku penah dapat panggilan pelik 'pumpkin' dari ex aku time skolah menengah dulu.. ahakss.. Dia ckp aku manis ke.. hoho

Tolong hangatkan aku..!

Ishh.. aku rasa dah nak beku dah dalam opis ni..
Sejuk yang amat sangat..

Dah berselubung dengan kain dah ni..

Rupe dah macam antu bungkus.. hihihi

Kalau ade unggun api ni best jugak..

Baru rasa hangat-hangat sikit.. ngee~

Tapi takkan nk pasang unggun api dalam opis..

Abis tebakar opis aku ni naya je..

Mane aku nak cari rezeki.. ahakzz

Tolong... tolong... hangatkan aku.

Eh.. pompuan sahaja je.. hahahaa

Rasa cam nak tido pulak sejok2 ni.. best seyh...

Sinar Cahaya Ayat Kursi

Dalam sebuah hadis, ada menyebut perihal seekor syaitan yang duduk di atas pintu rumah. Tugasnya ialah untuk menanam keraguan di hati suami terhadap kesetiaan isteri di rumah dan keraguan di hati isteri terhadap kejujuran suami di luar rumah. Sebab itulah Rasulullah tidak akan masuk rumah
sehingga Baginda mendengar jawaban salam dari isterinya. Di saat itu syaitan akan lari bersama-sama dengan salam itu.

Hikmat Ayat Al-Kursi mengikut Hadis-hadis:

1) Barang siapa membaca ayat Al-Kursi bila berbaring di tempat tidurnya, Allah SWT mewakilkan dua orang Malaikat memeliharanya hingga subuh.

2) Barang siapa membaca ayat Al-Kursi di akhir setiap sembahyang Fardhu, dia akan berada dalam lindungan Allah SWT hingga sembahyang yang lain.

3) Barang siapa membaca ayat Al-Kursi di akhir tiap sembahyang, dia akan masuk syurga dan barang siapa membacanya ketika hendak tidur, Allah SWT akan memelihara rumahnya dan rumah-rumah disekitarnya.

4) Barang siapa membaca ayat Al-Kursi di akhir tiap-tiap shalat fardhu, Allah SWT menganugerahkan dia setiap hati orang yang bersyukur, setiap perbuatan orang yang benar, pahala nabi2, serta Allah melimpahkan rahmat padanya.

5) Barang siapa membaca ayat Al-Kursi sebelum keluar rumahnya, maka Allah SWT mengutuskan 70,000 Malaikat kepadanya - mereka semua memohon keampunan dan mendoakan baginya.

6) Barang siapa membaca ayat Al-Kursi di akhir sembahyang, Allah SWT akan mengendalikan pengambilan rohnya dan dia adalah seperti orang yang berperang bersama Nabi Allah sehingga mati syahid..

7) Barang siapa yang membaca ayat Al-Kursi ketika dalam kesempitan niscaya Allah SWT berkenan memberi pertolongan kepadanya.

Dari Abdullah bin 'Amr r.a., Rasulullah S..A..W. bersabda,

"Sampaikanlah pesanku biarpun satu ayat..."

"Utamakan SELAMAT dan SEHAT untuk Dunia-mu, utamakan SHOLAT dan ZAKAT untuk Akhirat-mu"

Subhanallah. ..

AMIN......
Notakaki: Marilah sama-sama kita mengamalkannya agar hidup kita sentiasa dilindungi Yang Maha Kuasa

Peringatan: Dek kerana terpukau, hilang segalanya...

Assalamualaikum..

Pejam celik pejam celik dah nak abis bulan April kan..
Sekejap je masa berlalu.. hoho
Tu mukadimah je.. takde kaitan pon ngan tajuk N3.. hehe

Terpukau.. Memukau.. Dipukau
Korang penah kene yang mane satu? hehe
Bukan kes terpukau mata & tergadai diri ye..
Tapi ni kes pukau memukau yg guna macam2 cara..

Tadi area umah aku ade orang kene pukau laa..
waaa... Takutnyeee.. ngeri jugak dengar..
Yelah, mane tahu.. kot2 terserampak kat tangga ke.. ish
Mintak jauh.. nauzubillah..

Dengar khabar, budak tu kene pukau time dia kt umah.
Ade sorang pemukau (ade eh word ni? ahaks) dtg ketuk pintu umah..
Konon2 nak tanye ape bende ntah..

Bila dah bukak pintu, terus aje budak tu tak sedar...
Maka, hilanglah barang2 berharga dlm umah budak tu..
Rasanya budak tu student Poly Shah Alam..
Kesian kan... tapi malang tak berbau..

So, bila benda dah jadi..
Tak leh nak buat ape lagi laa..
Redha & pasrah jelah akhirnyaa..

Aku nk nasihat kat korang semua sbb aku sayang korang sume..
Janganlah mudah percaya pada orang yg tak dikenali..
Walaupun orang tu nampak baik ke ape..
Aku penah dgr orang cakap, klu nk bckp dgn orang tak kenal jgn pandang mata dorang..
I mean jangan tenung lama-lama.. konon2 korang jujur sgt. huhu
In case ape2 jadi.. korang terselamat..

Yelah, kes pukau pukat ni dah lame kot..
So, kite kene sentiasa berhati-hati..
Sentiasa lah baca doa-doa2 pelindung diri bila keluar dr umah..
Semoga Allah s.w.t melindungi saudara-saudari semua.. AMIN

Oklah.. aku dah nak tido..
Sok keje lak.. hehhe
Gudnite everybodyyyy...... muah muah muah

Notakaki: Kalau orang tak dikenali datang ketuk pintu rumah, intai dulu disebalik tingkap ke ape. Kalau kenal, barulah pelawa masuk. Kalau tak kenal, borak je dr jarak jauh. Xsalah pun.

Wednesday, April 28, 2010

171 & Nadia


Thanks a lot Nadia for being my 171th follower..

The number of 171 reminds me of someone that i miss so much..

*SMILE*

Pengakuan jujur & terbuka: Korang mesti tak percaya.. semua ni kerana Ben Ashaari...!

Uwaaaaaa....
Semua ni gara-gara Ben..
Tergamak Ben buat aku camni..

Ben maneee korang tanye??
Ben Ashaari laa.. Ben mane lagi... Takkan Ben 10 kot??
Sape tak kenal Ben tu kan.. 1 Malaya kenal dia kan..
Aku?? takde sape kenal pon..
Takde Ben lain dah kalau ape2 jadi kat aku.. huhuhu

Korang nak tau ke ape Ben dah buat kat aku??
Teruk sangat Ben ni...
Meh aku crita satu-satu kat korang pasal Ben ni..
Biar korang kenal sikit siapa Ben sebenarnya..

Uwaaaaaaaaa....

Semua ni berpunca dari Ben...
Sebab Ben lah aku jadi camni..

Jadi macam mane??? Ishh banyak tanye la korang..
Dah2.. Meh nak cite...
Bukak mata luas2 tau...
BACAAAA!
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Dah ready dah ke nak tau????
Hope korang leh terima dengan seadanya..
Siapa yang tak kenal Ben, akan kenal siapa dia sebenarnya..

Tuesday, April 27, 2010

Aku cuak.. si botak melulu ke arahku!

Tadi masa balik dr opis, aku ade nak jumpe sorang akak ni kat Wisma MBSA. Aku dah msg akak tu siap-siap cakap nk tunggu dia kat bus stand depan wisma tu. Masa tu pulak hujan rintik-rintik. Mesti akak ni lambat nak turun. Yelah, wisma tu bukan main tingginya... Kot2 akak tu keje kt tingkat atas sekali ke.. adeh.

Dah la aku kesejukan.. paham laa ye ape aku rasa.. hahhaa.. Since aku kt PJ lg tadi duk tahan neh. adeh. Mata aku melilau kiri kanan. Tengok kereta yang lalu lalang. Tetibe aku terpandang sebuah kereta mewah... BMW kaler biru. BJX 4 ok no platnye.. Bold sikit! ahaks.. Siap hafal tu.. in case ape2 kan. hehe

Aku rasa dia pandang ke arah aku. Eh, ke aku yang perasan. ahakss. Dari dalam kereta aku jeling je dgn ekor mata. Berkepala botak, pakai sunglasses.. and ade sorang bodyguard kt sebelah. Gaya macam orang jahat je.. 2x tengok cam Hattan.. Hahaii... meremang bulu roma jap. Aku intai gak di sekeliling aku if ade orang ke ape. Memang takde. Aku sorang je seberang jalan ni. Dia siap tunjuk-tunjuk ke arah aku lak tu. Haa.. ni yang buat aku tak senang duduk ni.

Check pintu kereta.. ok, dah lock. Handphone dah kat tangan siap-siap. Tetibe aku tengok dia gerakkan kereta dia. Waaaaa... dia nk datang ke arah aku kah?? Aku intai plak dgn cermin sisi. Sah! Memang kereta tu buat U-turn menghala ke arah aku. Waaaa.. matilah aku.. Aku dah terbayang macam-macam. Ish mane tau dia stop tepi kereta aku, suh aku turun ke ape ke.. Ala2 citer dalam drama tu.. Adeh. Cuak ni.. jantung aku brape ratus km/j dah berlari ni.


Alahai, akak ni pon lambatnye sampai. Tak ada seorang pon di sekitar aku. Habislah aku.. Mintak jauh dari apa-apa.. Erkk... tetibe dia slow motion je kt blkg kereta aku. Mak aih, lagi berdegup kencang jantung aku.. Ape aku nak buat ni.

Dgn slow motionnye dia lalu tepi kereta aku.. Erkk.. terus stop depan kereta aku. (tergamam sambil mulut kumat kamit baca mcm2 doa) Alahai, akak ni xsampai2 lagi. Tapi aku pelik, takde pon bodyguard dia keluar dari kereta ke ape. Erkk.. xdelah aku mintak mende tu tapi aku kompius. hahaha

Tetibeeee......... ade sorang mamat cina meluru ke arah kereta BMW tadi. Huh, kawan dia barangkali. Memang pon! Hahahaha.. Lepas kawan dia naik kereta tu baru aku rasa lega.. Fuhhh, nasib baik takde ape2 kan. Xkan ade orang jahat siang-siang buta kot? hahaha Tapi orang jahat ada xkire masa.

Akak tu 5 minit kemudian baru muncul. adeh. Kalaulah sesuatu terjadi pd aku tadi, mmg tak sempat diselamatkan.. huhu.. Tapi mintak jauhlah dari semua tu.. hehe

Dah selesai kecuakkan aku utk petang ni... ngeee~


Notakaki: Janganlah anggap sume orang berkepala botak tu jahat ye. Tapi cukuplah sekadar berhati-hati dengan keadaan sekeliling kita.

Tak payah bila dah...

Tak payah makan bila perut dah kenyang..


Tak payah paksa diri bila tak mampu nak telan..


Kalau muntah menyusahkan badan..


Oh.. aku dah tak leh telan utk lunch..

Sebabnya kul10 tadi baru je makan nasi lemak sebungkung..

Kenyangnya masih terasa sampai sekarang..

Nampaknya malam pulak perutku di isi.. hehe

Monday, April 26, 2010

Pelik binti Hairan binti Ajaib

Sedang aku duk reverse kereta masuk parking lot...

(my phone was ringing..) Oh, umi aku..

Umi: Hello.. Haa.. duk kat mane tu? Dah sampai umah dah?
Aku: Aah.. baru je sampai ni. Ngah parking kete.

(kami berborak anak-beranak.. hehe) Umi aku tanyakan tentang adik aku.. Saja calling-calling..
bla.. bla.. bla..

Aku terus naik tangga.. Bukak pintu rumah.. Bukak tudung.. Terus landing atas katil baik punye.. haha xsenonoh punye anak dara.. :P~

Lame lak sembangnye... tetiba Umi aku terkeluar topik tentang seseorang.. aiyaaa...
Pelik ni.. dia tahu ke aku ngah pendam perasaan sekarang ni.. Agak banyak lah perbualan kami tentang seseorang tu..

Umi: Tak pe.. layan je dia elok-elok. Dia kan orang tua. Jangan senyap camtu je..
Aku: Tau.. tapi umi bkn xtau perangai orang camne. Klu orang terasa orang diam je.. Lagipun dia xmacam Umi..
Umi: Memanglah.. Umi ni lain. Dia tu bkn mak kita. Kalau dgn Umi xpe la nak buat camne2 pun.. bla.. bla.. bla.. Ha, len kali ckp la elok2 kat dia. Cakap takmo la asik beli makanan kedai. Kite goreng la ayam ke ikan sendiri kat umah..

adeh.. aku pendekkan cerita ok.. hehe

Tetiba, 'dia' pulang ke rumah... Jeng... jeng... jeng...
Klung! Kleng! Klung! Kleng! aku bau sesuatu dari dapur.. erkkk
Takkan kot... (dalam hati...)

Waaaaaaa........ dia goreng ikan & goreng nasik??????

Aku tetibe teringat perbualan aku dgn Umi aku tadi...
Hairan ni... Adakah 'dia' mendengar perbualan kami berdua??

Tak pun kata-kata Umi aku telah 'sampai' kepada 'dia'?? adeh...
Ajaib kan.... itulah penangan kata-kata seorang ibu.


Notakaki: Agak2 korang faham tak situasi cerita aku ni ye? hehehe Mesti ade yang pening songsang sikit kan.. Ya, di sini ade 3 watak yang berbeza ya.. Harap maklum. hehe

Emosi: Hey dak puteh.. rasa nak terajang montot hang jauh-jauh!

Kepada para pemandu, tak kirelah laki ke pompuan...
Janganlah berlagak sangat bila driving tu.. lagi2 bila time jammed..
Tak payah nk tunjuk hebat berkereta besar, berenjin turbo segala bagai..
Kalau aku nak racing dgn hang boleh sangat.. tp aku masih fikirkan orang2 disekeliling aku..
Anda jangan pikir anda hebat mencilok kiri kanan..
Ingat litar Sepang keeee?
Kalu anda sendiri yang terjun longkang tak pe..
Ni nak babitkan orang lain sama memang anda seorang yang sangat zalim...!

Wahhh.. emo lak aku tetibe.. Mau taknyeeee...
Pagi tadi punye cerita...

Mayb mamat tu dah lambat nak ke ofis ke ape, aku tak tahulah..
Dia punya tak bagi aku laluan tu macam dia tu RAJA je..
Lepas tu suke hati cilok lane orang pulak tu..
Memang siot la kan engkau wahai mamat berkereta putih.

Kesian kat pakcik motor tu.. hampir terjatuh dia dek kerana engkau.
Kalau dia jatuh & tercedera pon aku rasa kau dah tak sedar..
Sbbnye engkau dah berdesup ke depan..
Nak je aku doakan kau tersadung kat mana-mana..
Tapi alhamdulillah aku baik lagi tak mendoakan keburukan pada orang walau sakit ati aku tengok gelagat kau..

Semoga engkau insaf.. jangan pulak bila kau dah tersadung tepi jalan baru kau nak menyesal.
Habislah kemek kereta mewah baru engkau tu.. Sudah terlambat wahai mamat.

p/s Janganlah korang bersikap cam mamat ni. Kalu nk tunjuk kehebatan pun ade masa2nya & bukannya atas jalan raya tempat orang bersesak2. Ni time jammed teruk dia nak celah sana sini? Ape hebat sangat ke skill tu? Kalu nk tersadung, bila2 masa boleh. Jangan berlagak hebat sangat ye


Notakaki: Mungkin skali dua anda bernasib baik, tapi hari esok anda tahukah apa yang akan jadi? So, beringatlah sebelum terkena. Jangan 'jual ikan' sangat. Buruk padahnya.

Sunday, April 25, 2010

Buat ketupat tapi...... bisingnya kalah tukang rumah!

Assalamualaikum u uols...

Ni haa nak habaq sikit ni.. (tetibe kuar loghat utara lak..)
Adik2, kakak2, abang2, makcik2, pakcik2...

Kalau ye pon nk buat 'ketupat' tu jangan laa bingit sangat ye...
Kesian orang yang dibungkus dalam ketupat tu...
Kedengaran secara langsung pulak tetibe kan...

Aduhai.. ade jugak orang terlalu ikhlas kan.. Bagus2.. Aku respek tol orang camtu..
Rasanya dia malu kot nak cakap depan-depan kita & pandang muka kite..
Tapi cara bijak jugak.. Dia bercakap berhampiran dengan kita tapi dengan nada yang begitu mengagumkan... Cam gune mikrofon gitu.. ahakss i loike!

Sekurang-kurangnya kite mendengar dengan jelas ape yang beliau bualkan.. hehe
So, mungkin itu tak termasuk dalam golongan mengumpat sbb si yang diumpat telah mendengar secara live.. tak gitu saudara-saudari?? hehe

So, tak berdosalah beliau itu.. hehe
Terima kasih kepada beliau kerana memperdengarkan ape yang sepatutnya.. hehe

Oklah, sudah mau tido.. Esok kerja... lalalala
Sonok tol bekerja... hahaha
Gudnite everybody...


Notakaki: Aku lebih suka orang terus terang dpn aku walau dia ckp dibelakangku, tapi dgn nada yang kuat. So, boleh consider dia cakap dgn aku la tu.. Cuma membelakangi aku.. hehehe

Tepi van biru & dalam kehujanan pun leh jadi..??

Opppsssss...

Try kite layan 3 keping pic ni jap..

Aku snap exclusive dari dalam bilik aku tau.. senyap2 melalui tingkap sbb takut dorang nampak aku skodeng dorang..

Ape yang dorang tengah buat tu... ish..ish..ish

Zazzzzsssssss........













Ngehhhhh...ngehhhhh....

Sebenarnye tak ade ape pon..
Dorang duk tukar tayar van pancit je.. hohoho
Pantas je kan.. lalalala

Gurau petang-petang hari... hehe


Notakaki: -Tiada-

URGENT: HELP ME...! I NEED YOU HELP....

Oh saudara-saudari di luar sana...
Tolonglah aku... bantulah aku..

Aku nk cari MELILEA ORGANIC SOYA DRINK (gmbr bwh)


Susah betol lah nk cari area Shah Alam & KL neh..
Klu kat kampung aku senang je nak dapat..
Dulu kwn aku jd stokis, tp contact2 dah xdapat dah.. adeh..

Boleh tak mintak jasa baik saudara-saudari yang ade informasi,
kat mane aku nak dapatkan SOYA ORGANIC ni..
Area SHAH ALAM or KUALA LUMPUR shj k..
Kalau jauh2 sesak nafas gak nk p belinye..
Minyak kete lagi, tol lagi.. adeh2
Tru ONLINE pon mahal amat dorang charge...

Tolong ye korang...
If korang tau, gtau lah aku kt mane stokis or ade sesapa yang jual ke..
Bagilah no HP orang tu ke, senang skit aku nk kontek terus..

Mintak tolong sesangat... (kempunan betol klu tak dpt neh.. wuwuwu)


Notakaki: SOYA ORGANIC ni bagus utk kesihatan tau. Minum ni je mmg xyah makan nasi pun tak ape. Dah kenyang sgt perut. Lagipun, boley menggebukan & memutihkan kulit muka & badan.. :)

Saturday, April 24, 2010

Segenap inci ke nak tahu? Aiyaaaa

Aduhai..

Macam-macamlah perangai manusia ni.. Pelik-pelik lak tu.. Masalahnye orang yang tak dikenali langsung.. Jumpe pon xpenah. Tetibe nak tanya aku duk mana sedetail-detailnya.. haishh

Kalau ye pon, tak yah la sampai nak tanye rumah aku kaler ape.. Terletak kat sudut mana.. Tepi pokok jambu ke.. Tepi sungai ke ape... hahaha

Parah-parah... letih aku nk layan orang camni. Mula-mula tu niat aku dah elok dah nk layan as a fren.. Sekali, terus rasa meluat nk layan bila dah menyesakkan nafas aku..

Kalu first time tanye takpe gak.. Ni dah kali ke berapa belas pon aku xingat dah sebab byk kali sangat.. adeh.

Last-last... ignore terus.. close! hahaha.. Aku tak sukeeeeeeee orang camtu... Eh, jaat ke aku sesuke ati xsuke orang.. ahakss... cam belit je ayat aku..

Tapi, biar ah... Diri aku.. aku berhak tentukan ape yang aku nk buat.. tol tak?? ngeee~
Korang pon mesti penah rase camni kan... haaa, jangan tipu laa ye... mesti ade kan.. hehehe

Dah2.. kite biarkan dorang yg spesis camtu dgn dunia dorang.. ahaksss


Notakaki: Kalau ye pon, berpada-padalah dlm bertanyakan soklan kepada orang agar orang xrimas utk menjawabnye. Masa interview pon ade limit jugak tau.. Xdelah bertalu2 soklan ditanye.. adeh2

Kisah Semalam

Semalam...
ku singkap lembut tabir rindu
dengan harapan ada perkhabaran di angin lalu
namun apa yang ada hanyalah suasana sepi dan pilu

Semalam...
ku rempuh tembok gah yang membatu

takku sangka apa yang terhias di depan mataku
membuatku terpaku lalu manik putih gugur satu persatu

Semalam...
ku pujuk hati yang sayu
ku singkap kenangan kau dan aku
yang telah lama dibawa arus waktu
terlalu rindu aku akan semua itu

Semalam...
termanggu lama ku di situ
terus memikirkan apakah yang sedang berlaku
hancurnya hati ini hanya Dia saja yang tahu

Semalam...
terus menerus berbalah di benakku
di manakah perhujungnya liku-liku
masa terlalu banyak mengujiku

Semalam...
rasanya tidak sanggup lagi
berdepan dengan mimpi & fantasi
rasanya ingin melangkah jauh dari sini
agar hatiku tak kecewa lagi
andai tiada kejujuran di hati
usahlah dipersendakan perasaanku ini
kau kan tetap tersemat di sanubari
hingga ke akhir hayatku nanti


Nukilan,

22/7/2009

Footnote: Pengorbanan adalah satu penghargaan yang tak ternilai harganya. Kejujuran adalah satu ungkapan yang lahir dari hati yang ikhlas dan suci. Kesetiaan adalah satu lambang kasih sayang.

Ape ke halnye menyemak dalam call log aku?


Aku paling pantang orang buat missed call ni..
Kalau nak call, buat cara nak call okeh..

Kalu stakat dikau buat missed call, memang tak sesekalilah aku call balik..
Kalu rakan2 terdekat tu ade jugak faedahnya aku call balik..

Dah la call gune private number..
Nombor anda takkan dpt aku trace pon..
So, xyah berangan aku akan call balik ye..

Xpun, b4 buat missed call tu send SMS dulu..inform.
Okay tak.. hehe baru lah aku tau sape.
So, senang nak call balik.. hehehe

HARAP MAKLUM...!


Notakaki: Kalau stkt kali je missed call tu mmg sesaje nak memain la tu.. Kalau dua kali tu memang sengaja cari nahas... hahaha

Tahan ke sampai petang???

Tetibe pintu bilik aku dibukak mengejut..
Haish.. aku pantang sikit nk masuk xketuk dulu ni..
Kot ye pun, tolak la pintu tu selow2..
Ni tidak.. cam nk terjah je..
Kalau time tu aku duk buat ape-ape ke tak ke naya... (jgn pk bukan2 ok. haha)

Tetibe ade orang terus bersuara...

"Goreng nugget jelaa.. dah beli nugget td kt Giant"

Aku tak pandang pon ke arah suara tu.. Terus pandang skrin lappy..

Erk... nugget aje?? nasi?? bubur ke.. bihun goreng ke.. mee goreng ke..
Adeh.. kenyang ke makan nugget sampai ke petang.. sob..sob
Dari pagi tadi xmakan.. hanya nak makan nugget je?? adeh


Notakaki: Kalu makan abis sebungkus pon belom tentu kenyang tau.. Menambahkan lemak & kolesterol adelah.. adoi..adoi.. Gumuks la aku camni... huhuhu
Related Posts with Thumbnails