My Photo
Im juz an ordinary lady.. Nuthin special bout me.. I love my husband & my family so much... Like to do anything sound in my head tell me to do. Not too messy n clumsy.. Nice n friendly for sure.

Sunday, August 31, 2014

Bila tak dapat teringin pulak!

Tetiba rase rindu pulak nak belayar atas kapal. Rindu nak rasa balik suasana tu. Tapi kalau dah ada kat atas sane meronta2 nak balik. Tak tahan bile asik pening, mabuk & takde selera. Mabuk mengandung pon rasanya tak seteruk ni. Hehehe! 

Sebenarnya bukan ape sgt pun, asalkan boleh dekat suami jer. All of sudden ter'recall' balik setiap aktiviti yg aku penah buat sepanjang ikut suami belayar November last year. Dulu punya la berharap sakan tak nak naik lagi kapal tu, finally Allah makbulkan doa aku. Syukur.... tapi for sure kenangan tu tetap tersemat dalam ingatan. The best experience ever! *smile*

Pukul 1.30 tadi, hubby dah gerak belayar menuju ke Jepun. Tu pun rindu jugak nak jejak kaki lagi kat Jepun. Hehehe! InsyaAllah ada rezeki lagi nextime.














Tetibe terfikir....

"alahai... kesiannye hubby makan sorang2. Kene basuh baju, lipat baju sendiri. Kemas katil & bilik sendiri. Kalau aritu aku ade buat semua tu... hihihi"

Tapi sebenarnya hubby dah tbiasa dlu dah menikmati makan2 tanpa aku, kemas katil & bilik sendiri. Cuci & lipat baju sendiri sebab b4 dia kawin dlu pon dia sorang jugak. Bukan sorang2 jugak la, member2 lain kan ramai lagi atas tu. Haha! Emo lebih ko ni Izah....

Kalau husband aku bace ni mesti dia gelak jerrrrrr... Hahaha!

Saturday, August 30, 2014

Tokono SUPRISE den!

Haaaaa... asyik sangat main game. Dah dengar notification email masuk. Tapi game lagi penting kata kau! Hahaha...

Sekali tgk notification email, kerut-kerut dahi jap. Gimik je lebih Izah ni! hahahah.... Notification M2U ni yang bile punye?? Mestilah latest kan dah sah2 baru sampai email tu. Tak payah buat pelik sangat la haiii....




" Maybank2u.com 3rd Party Transfer
.............................. has transferred ........ to your Maybank acc for SHOPPING on 08/29/14 via Maybank2u.com "

Nampak takkkkk!! Nampak takkkk ape yang diBOLD and diHIGHLIGHT tu. Hahaha! Suke sangat dengar perkataan shopping. Sinonim ngan pompuan kennnn... Aku terus call hubby!

Aku : Yang, awak transfer duit ekkkk? (berbunge2 dalam hati)
 
Hubby : Haaa... hehe... awak tengok dah ekk..

Aku : Aah.. tengok emel. Utk shopping ekkkk?? (sipu2 gelak)

Hubby : Tu duit shopping barang baby k.. Bukan shopping barang awak... (gelak besar)

Aku : Alaaaaaa.... baru nak hoooreyyyy hoooreyyyy.... (konon merajuk) :p

Hahaha.... baru ingat nak borong kasut, dress, beg, lipstik!! :p 
Xdelah, 100x pikir kalau nak beli barang kite, ade mende lagi penting utk diberi perhatian. Xde la sentap pon sebenarnye, saje ngade2. Duit shopping isterinya dah diberi awal lagi. Utk my little caliph la pulak... Sementara hubby kt laut, aku dah memang malas nak g suping sengsorang. Nasib baik banyak barang dah beli b4 hubby belayar. So lepas ni semuanya order online.

Hubby suke buat suprise tapi festime den yang tokono! Eksaited lebih sangat :p
Thank you so much my lovely hubby yang sangat sweettttt macam gula-gula kapas! :-*


Notakaki : How i miss u so much, sayang.... T_T (Day 2)


Related Posts with Thumbnails