My Photo
Im juz an ordinary lady.. Nuthin special bout me.. I love my husband & my family so much... Like to do anything sound in my head tell me to do. Not too messy n clumsy.. Nice n friendly for sure.

Thursday, August 28, 2014

Bila dia yang ku pilih!

Oh finally sempat jugak merasa 'ditinggalkan' setelah setahun lebih tak berenggang. Jangan kire zaman b4 kawin, even jauh berjuta batu pon tetap rasa dekat. Kononnya la kan! :p Tapi bila dah kawin, kalau terpisah laut & darat memang sah-sah jauh gile rasanya! Semoga aku diberikan kekuatan untuk berada di sini... :)

November last year sempat merasa ikut suami belayar. But the situation now is very different, which i cant follow him anymore! T_T

B4 kahwin dlu konon2 dah ready mental fizikal if kene tinggal g belayar. Hahaa! Tapi bile dah berada di tempat kejadian tetibe tak bole nak terima hakikat. Adushhh! Bercucuran air mata kuuuuuuuu......

Orang laki dia tak tunjuk pon dia sedih nak tinggal kite. Siap cakap kat kite....

"ala, kejap je 3 bulan tu. nanti balik laa.."

Haaaaa???? Kejap la sangat. Kalu 24jam sy tido mungkin masa berlalu begitu cepat. Hoho! Tapi as a wife, kite mesti redha & doakan yang terbaik utk suami dalam mencari rezeki utk keluarga. Iringi mereka dengan doa.

Kalau isteri askar lagi laa.. bukan bole bawak henpon time g btugas. Aku ni kira bernasib baik lagi even terpisah laut & darat 3 bulan tanpa sehari pon bole bersua muka. Tapi teknologi masih dapat menghubungkan kami. Tak dapat dgr suara sehari pon masih lagi boleh chatting on net. Bertuah kan?? Syukurlah..... ade yang lebih perit menanggung rindu lebih dari aku.

Dah itu jalan yang aku pilih.... aku redha Ya Allah. Semoga Kau lindungi & rahmati suamiku di mana pun dia berada. Aku tau Allah dah aturkan semuanya utk kami. :)

Allah dah pilih aku utk bersama dia... :)

Tuesday, March 4, 2014

Asam pedas warung mariiii!

Last sabtuday ajak hubby keluar ambik angin. Maklumlah hubby seharian duk study, kene keluar jugak ambik angin fresh petang-petang. Kitorang kuar pun dah petang, lepas asar.



Mula2 pegi Sawit Corner Sg Udang tu. Meehon bakso situ sedap. Pedasssss sungguh2! Baru ada umphhh. Haha! Time tu pun dah kul 6pm. Borak2 dgn kwn hubby sampailah pukul 7pm.

Hubby cakap arini kite balik kul 10mlm. Haha! Baru betul namanya kuar jalan-jalan. Tumpang semayang maghrib kat umah kwn hubby then dia ajak try asam pedas sedap katanya. So kitorg pon setuju sbb since duk Melaka belum pernah try mane2 asam pedas famous.

Dari Sg Udang almost 45minit jugak nak sampai tempat tu. Pertam Jaya. Sebuah warung tepi jalan. Selesa ada parking lot siap. Yang bestnya tempat makan ni khas utk family. Memang takde nampak orang lepak2 or couple yg dtg singgah. Semuanya famili besar2. Tapi malam tu kitorg cuma bertiga.







Malam tu kitorg ambik sekor ikan merah & sekor ikan jenahak. Within 15min makanan sume siap sedia atas meja. Perghhgg aroma diaaaa. Menusuk ke dlm hidungg! Pedas memang tak yah ckp lah. Cuma masam sgt. Hik3 Dah namenye asam pedas kan. Tp aku suke jenis masam2 manis skit. So kuah tu xdelah aku beria sgt nk hirup. Kang xpasal2 pedih perut 3ari! Haha...

Tp puas hati lah. Tak mahal pun. 3 orang mkn dgn ikan gedabak besar 2 ekor tu + air 3 gelas + telur dadar 2 biji only RM48!!! Serius tkejut murah sgt. Heehee.... Situ pun ada satey + roti canai.

If sesapa nk try boleh lah but i dont now how to explain the direction. Haha! Al maklum xbiasa sgt tempat tu. Korang bole search Warung M.T.D Pertam Jaya dalam Waze... :)

posted from Bloggeroid

Related Posts with Thumbnails