My Photo
Im juz an ordinary lady.. Nuthin special bout me.. I love my husband & my family so much... Like to do anything sound in my head tell me to do. Not too messy n clumsy.. Nice n friendly for sure.

Tuesday, March 4, 2014

Asam pedas warung mariiii!

Last sabtuday ajak hubby keluar ambik angin. Maklumlah hubby seharian duk study, kene keluar jugak ambik angin fresh petang-petang. Kitorang kuar pun dah petang, lepas asar.



Mula2 pegi Sawit Corner Sg Udang tu. Meehon bakso situ sedap. Pedasssss sungguh2! Baru ada umphhh. Haha! Time tu pun dah kul 6pm. Borak2 dgn kwn hubby sampailah pukul 7pm.

Hubby cakap arini kite balik kul 10mlm. Haha! Baru betul namanya kuar jalan-jalan. Tumpang semayang maghrib kat umah kwn hubby then dia ajak try asam pedas sedap katanya. So kitorg pon setuju sbb since duk Melaka belum pernah try mane2 asam pedas famous.

Dari Sg Udang almost 45minit jugak nak sampai tempat tu. Pertam Jaya. Sebuah warung tepi jalan. Selesa ada parking lot siap. Yang bestnya tempat makan ni khas utk family. Memang takde nampak orang lepak2 or couple yg dtg singgah. Semuanya famili besar2. Tapi malam tu kitorg cuma bertiga.







Malam tu kitorg ambik sekor ikan merah & sekor ikan jenahak. Within 15min makanan sume siap sedia atas meja. Perghhgg aroma diaaaa. Menusuk ke dlm hidungg! Pedas memang tak yah ckp lah. Cuma masam sgt. Hik3 Dah namenye asam pedas kan. Tp aku suke jenis masam2 manis skit. So kuah tu xdelah aku beria sgt nk hirup. Kang xpasal2 pedih perut 3ari! Haha...

Tp puas hati lah. Tak mahal pun. 3 orang mkn dgn ikan gedabak besar 2 ekor tu + air 3 gelas + telur dadar 2 biji only RM48!!! Serius tkejut murah sgt. Heehee.... Situ pun ada satey + roti canai.

If sesapa nk try boleh lah but i dont now how to explain the direction. Haha! Al maklum xbiasa sgt tempat tu. Korang bole search Warung M.T.D Pertam Jaya dalam Waze... :)

posted from Bloggeroid

Wednesday, February 26, 2014

Kejadian pertama selepas 58 hari!

Sakit pulak hati kita. Pagi tadi tetiba hubby cari selipar 'Reef' dia xjumpa. Memang la xmahal pun. RM20++ je pun. Lusuh pulak tu. Haha! Tapi yang sakit hatinya selipar gitu pun nak di curiknya.

Hari tu penah sekali hubby cakap budak rumah sebelah pun ade hilang selipar. Lagi pulak rumah dorang ada pintu pagar. Umah aku memang terlopong gitu haa. Padahal selipar tu betul2 letak depan pintu umah. Sebelah pulak dengan bilik tidur.

Heran betul memang tak dengar langsung orang menapak atas simen. Biar tersadung la ye depa yg curik tu. Haha! Sekadar peringatan. Bukan nk sumpah seranah pun.

Ni kejadian kecurian selipar pertama berlaku selama 58 hari di rumah sewa :p

Related Posts with Thumbnails