My photo
Im juz an ordinary lady.. Nuthin special bout me.. I love my husband & my family so much... Like to do anything sound in my head tell me to do. Not too messy n clumsy.. Nice n friendly for sure.

Tuesday, September 1, 2009

My first day

Today, hari 1st aku pegi kerja.
Wah cam xcaya aku dah mula kerja. adeh.
Tapi xde laa task lg nk kene buat.
Just diberi briefing skit about the task i need to do.
Selebihnye, aku duk layan fesbuk. hahaha
2-3 hari lagi baru ade keje akan diberi. adeh

Pagi td turun kul 6.40.. awal bangat!
Sib bek ade taxi yang tolong anta.. adeh
Sampai komuter Batu 3, T 'n' G plak buat hal..
Klu x, sempat sempat je aku kejar train tu.. sob..sob
Berputih mata je aku tgk train tu bergerak.. adeh

Dalam ati duk pk2, sempat ke xsampai b4 8am.
Asik duk tgk jelaa jam kt tangan.
Nono pulak asik msg tanye aku kat mana. adeh.
Risau kot.. hahaha

Kul 8.15 baru sampai lrt ampang park.
Terus bukak langkah begerak ke opis.
Masuk je bangunan tu, aku tanye laa sorang mamat ni.
' Sy dtg utk report duty.. nk jupe Pn Rozimah.. kt level mane ye.. '
Rupenye mamat tu company lain. adeh.
Mane laa aku tau Menara Atlan tu ade byk company dlm tu.
Xpe2, kate org malu bertanya sesat jalan.. hahhaha

Aku teruskan usaha mencari.. tgk kt board.
Ok, naik level 2 dulu. Then tnye guard kt jupe Pn. Rozimah.
Dia ckp kt level 12. adeh. aku naik lagi.
Then tnye plak guard tu. Korang tau ape dia ckp??
'Level 11 dik.. ' uwaaaaaaaa
Dengan selambanya aku turun balik.
Tanye guard situ plak. Ok
Kali ni dah mmg btol tmptnye.. Dia suh aku tunggu kt dalam.

Lepas tu, aku diberi offer letter then jupe Kak Ina.
Baik orangnye.. suke sgt senyum. :)
Dia bwk aku ke bahagian yg sepatutnya.
Dia yang settlekan semuanya.
Then, dtg plak Kak Abie.. senior exec dept tu.
Lepas lepak almost 10 minutes, K.Abie bg briefing skit ttg task aku.

Adeh. agk pening tp cuba utk memahami.
Tp aku stil xdpt nk access system tu lg coz id no belum dpt.
So, xdpt laa nk ngetes2 ape yang patut.
Xpe2, i'll try my best. Caiyok2! :D

Itu jelaa utk arini.. adeh2

11 comments:

  1. Tahniah! selamat bertugas dengan dedikasi ditempat yang baru.

    ReplyDelete
  2. selamat bekerja..

    ktm bt 3??? tak pernah jmpa pun....

    ReplyDelete
  3. wah.dah keje kawan aku yer...tahniah ek...post pe miz??

    ReplyDelete
  4. Congrat...dah keje bleh la blanje makan nanti.. :)

    ReplyDelete
  5. warghh...!!!kak mizah dh stat keje..
    dh leh mntak blanje.. :)

    ReplyDelete
  6. ske lar 2..
    nnt bler dh sng 2 bler jgn lpe bljer faz tau..hahaha

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails