My photo
Im juz an ordinary lady.. Nuthin special bout me.. I love my husband & my family so much... Like to do anything sound in my head tell me to do. Not too messy n clumsy.. Nice n friendly for sure.

Friday, June 19, 2009

Who's This Girl? Do You Know Her? - Part I

Salam semua rakan2 blogger saya.. :)
Suspen sungguh N3 sy kali ni ye.. Acceli xde laa suspen mane nye pun.. hehehehe Myb N3 kali ni pjg skit coz sy xpnh publish N3 pjg2 bjela ni coz sy pk sumthing yg sy nk share ngan u ol mest ringkas n padat. :) Hope u ol sudi laa melebarkan mata korunk utk N3 kali ni..
Actually, what the purpose of this N3 was published, i wanna tell u sumthing bout this gal.. Jeng... jeng.. jeng.. Mungkin ramai lg yg belum mengenali dis gal kn.
.
..
...

Taraaa....
Korunk mesti kenal sape dlm pic ni kan? ;p
Dialah 'saya'... :)

Btw, niat sy bkn nk promote diri kt cni, juz utk nk share dgn rakan2 smua ttg diri sy yg xpnh korunk tau slama mengenali sy di alam blog ni. :) I wanna say millions Thnx to ol of u especially (my followers & my blog readers) or even musafir yg singgah sementara di blog sy utk mjamu mata coz sudi melawat blog sy yg xseberapa ni. Maklumlah, blog ni pn bkn daily updated. Klu ade story yg sy nk share baru laa sy publish N3 utk tatapan semua. :)

Ehem..ehem.. how do i begin the story huh?? hehe
Acceli, still byk yg u ol xtau pasal sy kn..


:: My Personal ::

Sy lah seorang gadis yg sederhana (
very the humble ) saja orangnye.. Cewah! Tidak begitu menawan paras rupanya, tidak juga secantik bidadari jelmaan. (kalu x, mest dah ade anak raja yg dtg melamar! ;p) Namun, manis bak kurma tu adelah skit.. hehehe
Amat menyayangi family & adik2 even sy mmg garang & tegas dgn mereka. Sy jarang nk tunjukkan kasih syg sy pd mereka tp bila bjauhan sy amat merindui mereka. Sy suke bersendirian bila di rumah or even dgn sesapa pun yg sy rase xde 'chemistry' . Sy lebih suka berdiam diri, tapi bila sy dah rase selesa ngan seseorang tu.. abislaa dorang nk kene layan sy plak. Sy mudah mesra dgn sesapa yg pandai ambik hati sy. hehehe

::PR Program @ MRSM Gemencheh::

::Family Day i-REC 2008::

::Dinner Pra-Graduation Nite @ Blue Wave Hotel S.A::

::Hangout Time @ Pavillion KL::

~ Doranglah kwn2 yg mmg serasi dgn saya ~

1st impression orang terhadap sy owez wrong. Bg yg 1st time kenal sy mmg akn ckp sy sombong. Ditambah pulak dgn hidung sy yg sedikit tinggi (mancung)! hehe <--- bkn prasan eh, but its d truth.. huhu.. Penah satu masa tu kitorang mkn kt 'kandang' (tpt mkn kt Puncak Perdana). Sedang kwn2 sy yg len duk pilih2 menu, tetibe sy angkt tgn sambil bersuara, "bang, ambik order ni.." Time tu panas, muka pn bkerut laa kan. Tp dorg ckp muka sy time tu garang gila sampaikan dorang tkejut. Sy gelak je dgr dorang ckp cmtu sbb dorang xpnh tgk sy garang.hahah.. Sebenarnya, sy xmarah pn abg kedai tu. Sume dah mcm tergelak..
Eh, ape yg aku merepek ni.. sorry ye! hahaha

Camnilaa rupe sy bila sy xsenyum.. mmg garang! hahaha

Haa, sy plak mmg ssh nk senyum bila bjln kt public. Yelaa, xkn asik nk senyum manjang. Nant org ckp 'gila ke ape budak tu asik senyum kt semua org'. Xpasal2 dpt title GILA. hahaha.. Tapi bila org tu dah kenal sy dorang akan tau sebenarnya sy. Acceli, im so friendly n i lurve to make friends. Sy mmg xreti nk marah org. Even tho org tu sakitkan hati sy cmne pun. Sy tetap diam. Smuanya sy pendam n simpan dlm hati sorang2. Bkn ape, bila sy nk marah sy akan pk hati org yg sy nk marah tu even org tu xpnh nk jaga hati sy. Byk sgt peristiwa pahit yg penah sy alami dlm bab2 terguris hati ni. Xpelah, yg tu sy story dlm N3 lain plak ye. :)

Klu sy buat slh dgn org, mest sy akn mintak maaf dlu pd org tu wlupun org tu ckp "dats small matter laa. dun worry." Dan klu bkn slh sy pn sy akn mintak maaf jugak dgn org tu sbb sy pk smua yg betul bkn dtg dr diri sy sendiri. Mungkin ade juga salah sy. Dan klu org tu marahkan sy, sy akan biarkan dia reda dlu, barulah sy tegur balik dia. Nobody perfect!

Sy bkn seorang pendendam. Wlu marah cmne sy pun kt org tu sy xkn dendam ngan dia. Sbb, once dia jd kawan sy, selamanya dia tetap kwn. Sy juga mudah tersentuh bila bersendirian. Dats y sy perlukan teman di sisi. Alhmdulillah, skrg ni sy ada teman rapat yg boleh sy berkongsi suka duka. Mereka dah jadi sebahagian dr hidup saya.

Perkara pelik?? Mungkin ada. Apa yg pelik dlm diri sy, sy mmg boleh stay layan internet 24-7. Pelik ke? Hurm.. Haa, satu lagi.. Sy mmg suke sangat laa snap gmbar. Xkire di mane sy pegi, kt mane2, dengan sesapa pun. Sampaikan kwn2 sy sume da masak ngan perangai sy yg 1 ni. hahaha. Sy mmg suke kumpul koleksi gmbr yg amat gedabak banyaknya. Posingnye pun lebih kurang sama plak tu. adeh! Sampai adik2 sy pun naik rimas dgn sy. Tp, dah xleh nk buat cmne lagi dah.. Memang itulah saya!

Saya mudah tersentuh bila melihat sesuatu yg memilukan ada dpn mata sy. Xkira dlm apa jua keadaan sekalipun. Lebih2 lagi klu tjumpe OKU di tengah2 orang ramai. huhu. Air mata rasa cam nk menitis. Sy juga amat sensitif pasal family. Bila sy sorang2 b4 tdo (time kt kolej dlu), sy mest tpk family then tetiba air mata dah menitis.. aduyai! Kkdg sy selalu pk hal yg pelik2 hingga buatkn sy menangis. Mmg xpatut!

Aduh, rasanya terlebih panjang plak N3 kali ni. Rasenye sy stop sampai cni dlu laa.. Selebihnye sy story dlm N3 Part II plak.. :)
Takut nant korunk mesti xlarat nk scroll down.. tu pun klu ade yg sudi nk baca la.. hihi

to be continued...

Footnote: terpulang pd kalian utk menilai siapa sy. sy xminta sesapa pun utk bkwn & mendekati sy tp sy hargai sesapa yg selesa bkwn dgn sy.. :)

40 comments:

  1. kita serupa tapi tak sama.

    Have a gret weekend and stay cool.

    ReplyDelete
  2. yup..
    kita adalah insan tp lain gender, physical, behavior, attitude etc.. :)
    nway, have a nice day there too

    ReplyDelete
  3. yunk~
    eh 1st impression i think u r very sweet n friendly.. tak nmpk garang pon.. ok jek.. btw lain org lain kan..
    when we can meet again ni? hehe ;)

    ReplyDelete
  4. heheh thnx darl..
    tulaa, ramai je yg takut nk kenal i.. huhu.. sumtimes kuciwa gak.. :/

    insyaAllah klu i trn KL lg b4 i dpt keje.. hihi
    u keje ke skrg ni yunk?

    ReplyDelete
  5. cam kenal jer dad gal tau...cam pnh jupe kat puncak...tol ker????

    ReplyDelete
  6. heheh btol kot..
    dis gal baek kn?? hihi
    wuts ur 1st impression bout her? ;p

    ReplyDelete
  7. ..i oni noe tht i love dis gal..
    hehe..

    ReplyDelete
  8. hehhe i lurve u 2,3,4... infinity! :)

    ReplyDelete
  9. hehhe i lurve u 2,3,4... infinity! :)

    ReplyDelete
  10. seronok dpt kenal miss izah...

    ReplyDelete
  11. heheh tenkiu..
    nice to noe u too
    fren 4ever

    ReplyDelete
  12. garang ye? ishhh!! x taKot pon...

    ReplyDelete
  13. hehehe mmg la xtkot sbb xnmpk garangnye skrg.. whee~

    acceli, i xgarang.. dun worry

    ReplyDelete
  14. heee..
    tang snap gmbr tuh kite leh jd group...
    hehehe..

    ReplyDelete
  15. kkejut kkaaa la ore mulo2 kelih entry ni..
    mulo2 tgk gambar hok 1st tu jah..
    tok baco lagi gapodio mizah tulih..
    igt ko ado ore srupo nga mizah..
    haha..

    ReplyDelete
  16. ella,
    welcome to the grup! hihi
    sure bpuluh2 Gig gmbr aje lam lptp.. hihi

    sue,
    hahaha sue suspen ke tgk N3 tu?? adeh.. indah khabar dr rupe.. ;p

    ReplyDelete
  17. pict bepa gig..?

    pc LOL mc ader space..

    kot2 nak LOL tolong simpankan yang selebihnya..?
    hehe..

    gud day dear...

    thanks ok..

    ReplyDelete
  18. hehehe lam lptp i xsampai lagi 5G pic.. bary 2.5G.. hihi
    nant i tmbh koleksi lg.. whee~

    ur most welcome deaR!

    ReplyDelete
  19. biler Part II sweetie..?
    nak nengok sesi kedua plak aper citer..
    huhu...

    silalah banyakkan koleksi pict ok..
    hehe..

    Mish ya..

    ReplyDelete
  20. heehe nant laa dear..
    Part I ni pn blum tentu sume org abs bace lg.. hihi

    mishu too

    ReplyDelete
  21. btl-btl..kak mizah baik tau..
    best kwn ngan die..
    die klaka..come..
    akak..smbg la part 2..
    nk thu lg..

    ReplyDelete
  22. hehhe syima ni.. byk eh bodek akak..
    xpe2, nant akak lanje bile akak da keje.. hihi

    nant ar dlu.. wat suprise skit.. hehe
    wait eh.. :)

    ReplyDelete
  23. izah, muka kamu nampak garang pun masih nampak cantik tahu!

    kalau muka nad x senyum sure org dh rasa eerie dh haha mcm vampire :P

    ReplyDelete
  24. hahaha mane ade laa nad.. certain2 time je izah nmpk elok.. selebihnye tu xelok.. haha byk xelok plak tu.. hihi

    nad kene tgk live muke izah garang! :)

    p/s klu cm vampire.. geget jelaa org yg tgk tu.. hehehe

    ReplyDelete
  25. Hahaha....
    belum tentu org habis baca..?
    n3 nie xder ar panjang dear..
    lebey2 lagi disertai gmbr...
    pendek jer ar n3 nie..
    drpd baca novel beratus ratus page tue, lagi panjang..
    hahahha...

    ok then..
    we waitin for da part II.

    ReplyDelete
  26. haha u loyar buruk eh dear..
    ok.. nant i publish next part plak..tp kene ambik mood dlu.. hihi

    ReplyDelete
  27. bkn laptop dah izah external hd penoh dgn gmbr je...
    heheheh...
    antoo kamera lah katakan...
    heeeee...

    ReplyDelete
  28. lorh sampai cmtu skali je..
    tu da critical tue.. hehehe

    ReplyDelete
  29. hurm...
    awak sama ciri dgn saya...
    cume bab hidung jer xsama...
    hehehe...
    xla hidung mancung...
    hahahha
    yesss...
    org xslalu senyum akan dianggap sombong....walhal kitalah org yang sangat peramah jika dikenali dengan lebih dekat =)

    ReplyDelete
  30. yeke??
    cam twin laa plak kn.. ngee2
    true2.. don judge a book by its cover..
    nextyme kene knl btol2 dlu baru judge org.. :)

    ReplyDelete
  31. asal ur fb xder dlm my list?

    ReplyDelete
  32. my previous acc has been disable..
    add me balik laa... miss.izah@yahoo.com

    ReplyDelete
  33. thanx...
    dah add dah...
    hehehe =)

    ReplyDelete
  34. hm....
    duk tunggu part II..

    ader masa skit nak baca nie..
    hahaha..

    sila, sila..

    nnt sertakan picts banyak2 ok.
    ngeeee...

    ReplyDelete
  35. hehe sabar my dear..
    masih xde idea nk karang pe tuk pt II :)

    wokey.. nk lagi byk tgk fesbuk laa dear.. hehe

    ReplyDelete
  36. haha.. ok ok..
    i dh tengok dh face book u tapi rasanya bila buat n3 bergambar lagi besh..
    haha...
    i am demand gurl..
    kahkah..

    ReplyDelete
  37. heheh gmbr tu mmg la i letak dear.. tp xde sume nk include kan.. sosak nafas eh.. hehehe

    xpe,i paham u.. hihi

    ReplyDelete
  38. i lurvee the way u are... (^_~)

    ReplyDelete
  39. cantiknya hidung mu....ha ha ha

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails