My photo
Im juz an ordinary lady.. Nuthin special bout me.. I love my husband & my family so much... Like to do anything sound in my head tell me to do. Not too messy n clumsy.. Nice n friendly for sure.

Wednesday, May 4, 2011

Antara mimpi & sedar

Assalamualaikum & morning...

Yeahhh.. harini turun dari rumah pukul 7.50am, sampai ofis 8.58am... hebat tak?? kan kan.. ahaksss! Kiranya still sempat la kan sampai ofis before 9am kalau turun before 7.30am pun.. ahakss! (tu pun kalau xde jem yg maha dasat la)

Pagi tadi rasa malas gile nak bangkit. Al-maklumlah keseorangan buat sementara waktu.  hehe! Malam tadi awal kot tido. Pukul 10 dah pengsan. Dah terbiasa beberapa hari dalam seminggu mesti set alarm pukul 3.30am. hehe! Petang tadi dah niat nak puasa hari ni, so nak bangun sahur.(kene jimat ni gaji lom masuk. ahakss)

Yang geramnya, alarm tu tak salah pun. Memang ia dah menjalankan tugasnye. Aku pun terus tekan 'turn off'. Next alarm pulak pukul 6.30am. Lepas aku matikan alarm, aku rasa diri aku dah bangkit. Punyalah rasa real semacam je. Duk makan nasi + minum air segala bagai.. bersahur la katakan. Then aku buatlah ape yang menjadi 'kebiasaan'. huhuhu! (mungkin time tu mamai2 kot)

Wah bila rasa dah settle semua benda tu, konon-konon nak tidur balik. Tengok balik jam pukul 5.05am. Mak aihhhh... sah aku mimpi tadi. Sebab tetiba perut rasa lapar semacam je kannnn! huhuhu.... Cepat-cepat bangkit, cuci muka terus makan.. boley tak?? adehh.. Alhamdulillah dah kenyang. 10 minit je pun makan. hehe!

"Kalau terus mandi ni best jugak.. sejukkkk!" (dalam hati)

Terus masuk bathroom lah... mandi di pagi hari! adehh... Tunggu subuh, solat then sambung tidur balik sejam sampai kul 7.30.. tapi tidur-tidur ayam je. (harap mata jangan ngantuk ye pagi ni...)

Notakaki: Nasib baik datang ofis pagi ni tak ngigau nak pegi tapau breakfast.. hehehe

1 comment:

  1. jauh ke opis ngan rumah, sampai sejam lu amek

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails