My photo
Im juz an ordinary lady.. Nuthin special bout me.. I love my husband & my family so much... Like to do anything sound in my head tell me to do. Not too messy n clumsy.. Nice n friendly for sure.

Monday, September 12, 2011

Tak dapat yang itu, kita dapat yang lain...

Assalamualaikum...

Bangunan sebelah (Kementerian Pengajian Tinggi) bukan main besar & meriah buat open house. Siap ada nyanyi-nyanyi lagu raya, kitorang berjalan jela menuju ke kafe dengan penuh keyakinan kan. Sambil jalan tu jeling-jeling keadaan sekeliling, ade yang sedang beratur ambik mee goreng, xkurang jugak yang tengah makan satey. Mak aih, kecur liur kitorang. 

Sampai dalam cafe... sah! Kosong je meja kan. Yang bukaknye kaunter jual air. huhu... Ade jugak kawan-kawan yang cakap... 

"Ala... jomlah kita makan kat open house dorang ni. Bukan dorang tau pun."

Erk... org tengok pelik je kt kitorang, yelah.. jalan-jalan pusing bangunan, ade pulak yang pegang purse kan. So, dorang pikir ape la yang kitorang nak beli di tempat makan free ni... huhuhuhu!
Sedih, naik balik ofis dengan perasaan yang kuciwa. Siap meeting nak order McD Delivery. Hopefully McD Alamanda buat la penghantaran ke ceruk presint 5 ni kan.. ahakss! Tetibe teringat ade dapat memo open house level 13. Ape lagi.. berlumba la masing-masing naik atas. Yang tak tahan tu, tapau nasi bawak turun bawah, naik balik ambik soto pulak. hadoi.. semua kelaparan kan. Dah la breakfast tadi xmkn ape pun. Ai makan sandwich je 2 keping tu pun perut still berangin..

So, moral of the story... bersabarlah, mesti ada ganjaran lain yang menanti. Hihihi! Mungkin jugak kebetulan kan. Tapi kalau everyday ade open office best jugak kan... seminggu jimat duit makan. wahhhh! :)

1 comment:

  1. makan jgn x makan... kita besarkan lg badan =)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails