My photo
Im juz an ordinary lady.. Nuthin special bout me.. I love my husband & my family so much... Like to do anything sound in my head tell me to do. Not too messy n clumsy.. Nice n friendly for sure.

Wednesday, October 5, 2011

Alahai kak... berdiri je ke depan pintu tu?

Ramai betul yang menunggu di depan pintu lif. Kebetulan time orang baru pulang dari kerja. So, berebut-rebutlah penghuni flat yang ingin mendaki naik ke atas. Kelihatan seorang akak cantik berada di barisan hadapan pintu lif. Beria sungguh ia menunggu hampir 5 minit lamanya.

Korang mesti boleh imagine punya. Berdiri di depan pintu sambil menggalas beg tangan di bahu, sambil berpeluk tubuh. Setibanya pintu life terbuka, kelihatan agak ramai yang keluar dari perut lif. Dengan tidak semena-mena pintu lif cepat pula tertutup.

Tapi, si gadis yang berada di barisan hadapan tadi hanya mampu memegang pintu lif, bukan menyekat ia daripada tertutup. Walhal boleh sangat dia menggunakan tangan kurniaan Allah tu untuk menyekat pintu. Takkan tersepit punya tangan tu.

So, kitorang yang di barisan belakang ni hanya mampu melihat pintu lif tertutup tanpa ada seorang penghuni pun yang masuk.. Oh man.... Kenapakah ia terjadi. hehhee... Sabar jelah.. So, kitorang pun bergegas ke lif satu lagi, kebetulan pintu tu terbukak kan.. Yang tak tahannye tu, dia pun follow kitorang semua naik lif yang sama. aduhai kak oi...

Kalau 10 orang ada orang macam akak tu, abislah. Entah bila dapat masuk ke perut lif tu kan.. hehehhe!

3 comments:

Related Posts with Thumbnails