My photo
Im juz an ordinary lady.. Nuthin special bout me.. I love my husband & my family so much... Like to do anything sound in my head tell me to do. Not too messy n clumsy.. Nice n friendly for sure.

Tuesday, October 11, 2011

Eh, abang carwash ni pilih kasih plak.

Semalam pulang ke Shah Alam bersama Nisa. Dah lame jugak tak balik sana. Niat di hati nak pegi carwash yang aku selalu pegi tu. Sampai dah pukul 7. Nasib baik tak jem sangat jalan. Sampai je terus aku park kereta baik punya depan paip! hahaha! Kereta orang lain ikut turn, aku potong Q. Cik abang PATI tu dah senyum-senyum dah.

Aku: "Vakum ye.."
Abg PATI: "Iye..iye" (sambil tersengeh)

Yang aku salute kat dorang ni, buat keje pantas. Dalam 20-25 minit dah siap. Sebab tenaga kerja dorang ramai. If ade tak perfect sikit tu biaselah kan. Hasil kerja manusia, bukan robot. Robot pun kekadang ada silap.

Aku duk aje perhatikan customer lain. Aci & awek sorg tu semua keluarkan not RM10. Aku dah fikir, takkan dah naik harga carwash ni. Baru 2 bulan aku tinggalkan tempat tu. Hurm... mungkin jugak. Aku pun siap-siap keluarkan duit RM10.

Bila tiba turn aku...

Aku: (hulur duit RM10)
Tokei carwash: "Nak balance tak?" (sambil senyum)
Aku: "erkkk nak lah.." (spontan)

Wakaka.. apekah?? haiyo! Sape suruh tanya nak balance ke tak. Mestilah aku jawab nak. muahahah! Sebab selalunya aku kene cas RM8 je. So, rezeki aku lah semalam. Save RM2. :)

Pilih kasihkah dia? Erkkkkkkkkkk! Very the perasan kan! hahahaa.. Jangan marah!

3 comments:

  1. hehehe, pilih kasih ye bile tengok cewek-cewek. ;p

    ReplyDelete
  2. hye.. awak comel sangat kot... sbb tu dapat diskaun rm2.. ehheh

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails