My photo
Im juz an ordinary lady.. Nuthin special bout me.. I love my husband & my family so much... Like to do anything sound in my head tell me to do. Not too messy n clumsy.. Nice n friendly for sure.

Tuesday, October 4, 2011

Merempit bagai nak rak, tetibe tersadai..

Assalamualaikum...

Aduhai.. nak gelak pun ada, kesian pun ada. Bukannya dilabel sebagai minah rempit. Minah ni penunggang motosikal sopan punya. Itulah dia pooja aka Fuza, adik kecik dalam rumah kitorang.

Kebetulan pagi tadi, dia naik motor ke ofis. Punya bersemangat oke, sebabnya motor tu dah lama tak digunakan. Dia gerak awal dari kitorang. Biaselah dah naik kereta mana boleh menyelit sangat kan.

Tak sempat kitorang sampai separuh jalan, tetibe dengar Zaza duk bercakap telefon...

"Haa.. awk tunggu la situ.."

Aku dah macam boleh agak ni. Mesti ada kaitan dengan Fuza. Zaza cakap Fuza tersadai area Jabatan Peguam tu. Mujur jugak kitorang belum melepasi kawasan tu. Sampai area situ, tengok-tengok ade awek cun sorang kan. Duk tepi jalan sambil tekan-tekan henset. ahakss... Fuza...fuza..

Rupanya minyak motor dah kering! Bukannya rosak ape. Ish... tu la next time check dulu. Katanya baru diisi minyak hari tu, tapi xguna motor. So, dia ingat minyak tak luak. huhuhu! Before tu bukan main dia merempit potong semua motor, last-last motornya mati sebelum trafik light. aiyooo! Kitorang gelak sakan la kat situ.. huahahahaha...

Lepas tu, aku hantar Kak Annin & Nisa ke opis dulu. Then, datang ambik Zaza ke Pam Minyak. Aduhai... begitulah al-kisahnye di pagi hari selasa ni. Nak tengok gambar curi time dorang tengah isi minyak motor? heeeee

Kebetulan jalan dah lengang, orang dah masuk ofis daa.. hehe

Zoom skit tengok muka mangsa keadaan :D sedeynyeee...

6 comments:

  1. hhahahahaah..lucunye...

    ReplyDelete
  2. biasalah org pompuan, nak kejar masa....pompuan kan tak suka lambat?

    ReplyDelete
  3. sian..mesti kes da isi minyak penuh2...then x sedar orang lain gune sampai abes...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails