My photo
Im juz an ordinary lady.. Nuthin special bout me.. I love my husband & my family so much... Like to do anything sound in my head tell me to do. Not too messy n clumsy.. Nice n friendly for sure.

Monday, January 19, 2009

Gatal- gatal

Salam.. Dah lame rasenye xupdate blog. Semuanya gara2 broadband aku kene 'curik' ngan lecturer aku, En Nizam. aduyai, buhsan gilew xde tenet. uhuhu.. Acceli, lecturer aku pinjam aku nye broadband coz dia nk compare coverage mane yg elok. I tot he wanna give it back to me on thursday. Tp Syida ckp En Nizam nak kasi next Monday. nampaknye weekend aku amat boring laa kali nie.. ;p

Ptg tadi baru aku dpt balik broadband aku nie. Ni laa baru leh on9. Terus aje update blog. hahaha.. Tp, spjg weekend lepas aku xde buat ape pn. Bosan tu teramat laa sangat. Asik nk kuar je tau. Haa, tp aku nk gtau sumthing. Last 3 days, budak2 bilik aku termasuk laa aku kene gatal2 kt badan. Aku igtkan aku sorang je yg kene, bgn pg tu rumet aku ckp badan dia pn ade naik bintik2 merah n rase gatal2. Aku igtkn mlm tu aku je xlena tido sbb asik tergaru2.. ishhh.. Jaja pn tunjuk laa bintik2 tu kt badan dia. Lagi teruk dr aku. Rasa gatal tu mmg xhilang even kitorang mandi. Lagi miang ade laa rasenye. Kitorang siap bwk kuar tilam n tido kt ruang tamu lagi.. Sbb kitorang pk kot2 ade serangga ke pepijat ke lam bilik kitorang. Tp bgn2 pagi makin teruk ade laa rase gatalnye.. huh

Lastly, we decided to see a doc. Kitorang terus laa pegi klinik kt PKNS tu. Check punye check doc ckp sbb habuk. Hurm aku mmg dah agak dah dr awal lagik. Abis gk laa RM35. Doc juz bagi ubat sapu n ubat makan 2,3 jenis. Lagipun tilam kt kolej tu bknnye bersih sgt pn. Bknnye makcik cleaner tu sempat nk anginkan sume tilam kt kolej tu. So, solution nye kitorang sidai je tilam tu kt beranda. Lagipn bilik aku tu xde cahaya matahari sgt sbb bilik aku duk tgh2 bangunan. Dats y laa cam lembap skit keadaan bilik tu. Tp cam sengsara gk laa kene penyakit gatal2 tu. Nk tdo malam pn xlena sangat sbb xselesa.

Haa, tu jelaa kisah aku time last weekend. Yg selebihnye rase cam malas nk update. Ntah, tetibe xde mood lak rase..

Nak tdo laa.. sok ade kelas pagi n malam.. uhu
Nunite..

Footnote: seeloknye kite mesti pastikan tempat tinggal kite tu bersih okeh. xde laa nk kene jangkitan gatal2 ke ape. klu rase malas sgt pn, 3ari sekali sapu laa bilik tu. xkn laa nk tunggu habuk tu berkumpul dah setebal sinci baru nk sapu.. :)

30 comments:

  1. gatal2 badan? nasib baik ada ubat
    kat klinik...
    kalau tak de camne?

    ReplyDelete
  2. tu laa pasal..
    tp mest ade ubat punyo.. heheh
    xpn sapu je air garam.. ;p

    ReplyDelete
  3. kesian izah....
    mkn ubt erk....sapu ubt jgk...
    kurang la sket nati...he

    ReplyDelete
  4. hehe thanx azie..
    tp skrg da kurang skit gatal2 tu.. :)

    ReplyDelete
  5. tq for singgah at myblog... sunggoh x adil doonia ini. student jek dpt coooti pnjg, kami ni golongan yg byr coookai, tp cooooti ciput saja.. huhuhu

    ReplyDelete
  6. miss izah...jwpan teka teki tue
    putera A naik kuda putera B..dan
    putera B naik kuda A....
    baru leh tau siapa pemenangnya...

    sbb soalanya kuda siapa yg kalah akan jadi raja.....

    tul tak?

    ReplyDelete
  7. to gasoline: fair laa.. student mmg ade cuti.. bkn men cuti je.. hehhe mid term break mmg lew pjg skit

    to besi: lorh cmtu ke??
    logik gk tu.. hahaha
    tp samar2 lg la.. uhuh

    ReplyDelete
  8. lerr...
    sampai ade pepijat...
    uishh...
    teruknye...
    brp kali smggu basuh cadar?..
    ehehehe....

    ReplyDelete
  9. kitorang xsure ade ke x..
    tp biase nye pepijat suke duk lam tilam kn.. kt kolej tu kn tinggal lame b4 kitorang masuk stud balik awal bln ritu.. so xtau laa cleaner bersihkn camne..

    p/s cadar xde kene mengena dlm hal nie.. whee~

    ReplyDelete
  10. nasib baik sebab habuk jer.,kalau la ade pepijat memang tarmaat sengsara lah.,susah oh nak buang pijat.,i penah kena kat kolej dulu.,habis2san kitorang maki org yg bawa pijat tu.,

    ReplyDelete
  11. heit.tjmpa blog kamo!
    a i luv to read ur cite.eheh.
    sy link kamo ya.hrp setuju:)

    p/s:sila jemur tilam slalo:P

    ReplyDelete
  12. salam singgah.. nice page u hve..

    ReplyDelete
  13. to erieq: tu la pasal. dah laa susah nk mati pijat tu.. adeh..

    t0 norule: hehe tangs nway.. jenguk2 laa slalo.. ;)

    to drSam: okay doc.. :)

    to S90:tangs 4 visiting my blog..

    ReplyDelete
  14. Gatal2?
    Kwn aku pown kena gak. Baru pindah rumah dan aku kata mayb habuk kot..
    dulu first time dok umah kwn pown aku kena..
    sampai meremang bulu roma coz terlalu gatal..

    ReplyDelete
  15. owh yeke..
    mmg laa.. umah klu dah lame xduduk mmg berhabuk skit.. kene bersih dlu..

    ReplyDelete
  16. salu ok je i... habuk macam mana skali pun ok je... tapi hidung i la yg spoil ckit klau dah macam tu... hehehehehe...

    ReplyDelete
  17. ehehe.. pasni tiap2 hari sidai tilam kat beranda taw...
    LoL!! >.<

    ReplyDelete
  18. to dato: xsume org same.. kulit kitorang sencitip skit.. hek3

    to perd: xde laa tiap2 ari.. once a week tu kene laa..

    ReplyDelete
  19. pakai la lotion satu badan... hehehehe....

    ReplyDelete
  20. hehehe xsampai sbln abis laa sbtol losen.. jenuh nk beli.. ;p

    ReplyDelete
  21. ingat gatal nak kawen..
    atan ade kosong satu lagik

    ReplyDelete
  22. tq 4 b follower, very kind of u.. telah link kamu..

    ReplyDelete
  23. muuahahaha..mslh2 org yg duk hostel ginilah...tp pokok pangkal diri sendiri gak...hihihi...

    tp gatal2 pon ok ape...klu nk mtk tlg garukan pon boleh...wakakkakakka..

    (^_^) peace..

    ReplyDelete
  24. to atan: amboi, dia yg gatai lebih ckp org! wakakakkaakk

    to s90: ur welcome.. my pleasure :)

    to apisz: uiks, salah sendiri?? xsemestinye.. masing2 punye sikap laa. sayep bknnye jenis pengotor.. har har har

    p/s amboi, lagik xleh blah nk tlg garu kn.. igt cencaru ke! hahaha

    ReplyDelete
  25. Dah ok dah gatalnyer???
    Spray je ngn per2 yg patut..

    ReplyDelete
  26. haha..takpe...gatai2 tu ubatnya senang..berjemur bwh matahari terik 3 jam sehari...

    kulit pon catek berkilat..wakkakakaka...

    p/s: ada gatai2 lg tak? meh nak tlg garu ngan garpu..muahahhahaha...

    ReplyDelete
  27. to pearls: dah ok dah.. hehehe tangs~

    to apisz: hahahah tu sunburn.. masak laa wei.. hahaha
    garpu xgarpu.. sile lah kalu berani.. har har har

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails