My photo
Im juz an ordinary lady.. Nuthin special bout me.. I love my husband & my family so much... Like to do anything sound in my head tell me to do. Not too messy n clumsy.. Nice n friendly for sure.

Thursday, July 28, 2011

Berhemahnya POS Malaysia

Assalamualaikum...

Semalam aku ada order barang dari sorang kakak. Kakak tu dari Kota Bharu saje, malah aku pun buat alamat aku di Besut, Terengganu. Kalau diikutkan, bila kakak tu pos pagi, paling lewat pagi keesokkan harinya (hari ini) dah boleh sampai di rumah.

Tapi, since pagi tadi aku tunggu. After zuhur pun still tunggu posmen sampai..masih takde nampak kelibat langsung. Pukul 3 lebih aku pegi Pejabat Pos Kampung Raja. Sampai sana, aku tanya pasal bungkusan aku tu....

Aku: "Bang, nak ambik bungkusan..."
Abg Posman: "Alamat mane ye..."
Aku: "Kampung Tembila.."
Abg Posman: "Jap..." sambil mencari beberapa bungkusan yang baru saja tiba. Ditanyanya aku lagi...

Abg Posman: "Dik, mintak no..."
Aku: "EM188.....MY"

Abang tu check dalam sistem pulak. Tetiba terdengar dia sedang bercakap telefon dengan kawan dia kot. Lorh, rupanya bungkusan aku tu dah selamat masuk dalam van. Tapi yang peliknya kenapa tak dihantar awal? Biasenya posman yang akan hantar. Tapi bungkusan tu ada dalam van yang xtau ke mana tuju nya. Lagi pun abang tu tak pakai baju kerja pun.

Agak lama aku tunggu ketibaan abang tu untuk aku collect sendiri bungkusan tu. Kalau nk harapkan posman hantar maunya esok. Kebetulan jugak ada sorang akak datang tuntut surat (penting). Kes sama macam aku. 

Tapi aku takde lah nak bengang ke apa. Sebab biasenya kalau pos laju ni, aku rela pegi collect sendiri dari tunggu dorang nak hantar ke rumah. Kes abang aku last week, after 3 days baru dapat.

Kekadang aku rasa, Pos Express lagi cepat dari POS LAJU.............. 


2 comments:

  1. hi kak. lama x komen kt sini.
    hik3. bleh plak pos mcmtu kan.
    adehhh

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails