My photo
Im juz an ordinary lady.. Nuthin special bout me.. I love my husband & my family so much... Like to do anything sound in my head tell me to do. Not too messy n clumsy.. Nice n friendly for sure.

Monday, October 1, 2012

Bersantai di hari isnin...

Assalamualaikum & morning semua...

Wahhh sangat teruja hari ni, sebabnya boleh bercuti & bersantai di rumah dengan tenang hati. Oktober sudah menjelang tiba. Bulan ni bermula episod baru. Akan terus bekerja keras utk mencapai apa yang dihajati, dengan izin Allah swt.

Bukan selalu dapat rehatkan badan dan minda camni. Sambil dengar lagu utk terapi diri. Eventho cuti hanya sehari, sudah cukup untuk aku generate anergy balik setelah seminggu kerja non-stop. Bak kata bos aku, bukan senang nak senang, bukan susah nak susah. So, yang penting usaha tanpa henti. Doa dan tawakal pada Dia.

Jika Dia berkehendakkan sesuatu itu terjadi, namun jadilah ia. Siapalah kita sebagai hambaNya yang kerdil lagi hina ini utk menghalang suratanNya. Cewahhh tetibe macam tazkirah pagi. Hahaha!

Yeay, hari ni boleh basuh baju, jemur tudung, and servis kete. But petang sikit baru turun pegi workshop. Pagi-pagi exercise dulu di rumah keluarkan peluh. Hari ni boleh buat breakfast sendiri. Tetibe rindu masakan ummi, ape lagi. Masak la.... ahaksss


Nampak simple but sedappp! ahhahaa puji diri sendiri kan.. meh la makan same. :-)

So, perut sudah kekenyangan menikmati nasi goreng air tangan sendiri. Sekarang masa untuk mendobi baju-baju dan tudung-tudung. Mujur cerah nampaknya cuaca hari ni. Salah la tafsiran kawan aku semalam, katanya hujan! Hahaha! :P

Oklah... mau exercise lengan pulak! Aktiviti sental menyental akan bermulaaaaaa. Hoyeahhhhhh!


No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails