My photo
Im juz an ordinary lady.. Nuthin special bout me.. I love my husband & my family so much... Like to do anything sound in my head tell me to do. Not too messy n clumsy.. Nice n friendly for sure.

Thursday, October 28, 2010

Lain orang lain ragam

Assalamualaikum & morning...

Hurm... pagi ni bukan nak mengumpat or mengata. Tapi kalau tak benar orang tak kata, betul tak? adehh! Orang cakap tak kenal maka tak cinta.. so, if nak kenal kene berkawan dulu kan. Tapi kalau sesama jantina takde lah istilah bercinta pulak.. betul tak! Ok.... mukaddimah berakhir.

Kawan yang berdekatan dengan kita... if tak menegur kita mmg ade something wrong somewhere. But kalau kawan cyber, mungkin dia tak mengenali kita sangat or dia lebih careful dalam memilih kawan. Ok... no problems. Tapi.....

Ok, ade tapinya............ Facebook, blog, twitter semuanya medium untuk bersosial, i mean menambah kenalan jauh & dekat. Takdelah terbatas kepada yang hanya mengenali diri kita. Bila kita tak mengenali orang mane kita nak tahu ati budi dia. Lepas berkawan baru menilai ok. Jangan pulak jadi 'pilih bulu'. Jangan nak berlagak or nak tunjuk hebat anda seorang yang terkenal ke ape. Kalau macam tu lah sikapnya, memang takde orang respect sangat pada dia.

Mungkin bukan dengan sorang saja dia bersikap demikian... mungkin 2,3 dan seterusnya. Yang pasti, kita tahu itulah sikap dia yang sebenarnya.... mungkin orang lain yang dapat melihat hanya mampu tersenyum...

p/s: ingatlah kita hidup dalam kelompok yang ramai. if suatu hari nanti nk mintak bantuan ape-ape, siapa yang akak kita cari??? Orang sekekliling kita jugak kan... So, frendly lah dengan semua orang tanpa memilih bulu kaki or bulu tangan! Fullstop!




3 comments:

  1. HAHA. tanpa memilih bulu kaki & tgn tu funny la yunk ;)

    ReplyDelete
  2. Setuju.tambah2 kalo kita tersesat..mesti kita carik stesen minyak..tnya sapa2 kat situ..tp elakkan tnya org bangla yang keje kat situ..takut makin tersesat...kisah b enar nih...

    ReplyDelete
  3. kenapa nie auntie ? kui kui kui ;P

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails