My photo
Im juz an ordinary lady.. Nuthin special bout me.. I love my husband & my family so much... Like to do anything sound in my head tell me to do. Not too messy n clumsy.. Nice n friendly for sure.

Monday, November 15, 2010

Jangan nak cakap sembarangan!

Hurm.... aku pantang! Bukan aku dalam berpantang ok.. adehh! Tapi aku pantang orang tegur adik-adik aku dengan cara keras. Even dia adalah orang-orang terdekat dengan kami. Maksud aku, bukan tak boleh ditegur langsung. Tapi cara teguran tu salah. Malah orang cakap membuta tuli! Sakit telinga aku yang mendengar.. silap2 haribulan aku yang menjawab bagi pihak adik aku. Lembut sangat adik aku ni.. sampaikan hak sendiri pun tak boleh nak defend.

Tak tahu ujung pangkal, terus muntahkan ayat yang menyakitkan hati! Ya Allah... banyaknya aku bersabar selama ni. Patutlah adik aku serik dengan dia. Last-last adik aku hanya mampu membisu... malas nk melawan. Hanya menerima das-das tembakan tu dengan hati terbuka..

Aku....??? Ok... tugas aku sekali je. Membalas serangan dengan hanya beberapa patah sebelum musuh tersungkur. Jahatkan aku... tapi demi protect adik aku, sanggup je redah.

p/s: tak sabar menunggu saat2 pergi dari pangkalan tentera ni.

4 comments:

  1. dia maki ape..meh gua sepak laju2

    ReplyDelete
  2. wah..
    kakak yg baek ek!

    ReplyDelete
  3. kakak yg baek..
    bagus!

    ReplyDelete
  4. haha, takutnya bila baca entry akak nie, lol ;p

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails