My photo
Im juz an ordinary lady.. Nuthin special bout me.. I love my husband & my family so much... Like to do anything sound in my head tell me to do. Not too messy n clumsy.. Nice n friendly for sure.

Wednesday, August 4, 2010

Boleh tak otak berhenti berfikir?

Hurm... berfikir dari mengingati hal-hal yang tak sepatutnya. Yang boleh merobekkan jiwa raga. Kalaulah otak boleh di kontrol dengan remote.. alangkah bahagianya.

Hanya setting untuk perkara yang perlu saje. Benda yang rubbish tu ditolak masuk dalam dusbin. Dah namenye sampah sarap kan. Tapi, bile dah buang tu rase tak sepenuhnya. Just temporarily deleted.

Kalaulah otak kite ni boleh masukkan memory slot, best jugak kan. Kite boleh tukar memory slot tu kalau dah taknak guna. Tukar untuk masukkan memory baru. hehehe! *bajet macam otak robot je!

Walau kite berkali nak melupakan perkara yang lepas, mungkin kita takkan dapat melupakan 100%. Kalau dapat pun, mesti ada dalam certain2 time kite akan mengimbas balik mende tu.. tol tak? hehehe

p/s: hanya Dia yang mampu buat kite lupa segalanyaa.. sebab Dia yang akan gantikan sel-sel baru dalam otak kite.. :)


5 comments:

 1. rancang pemikiran utk perkara2 positif sahaja..

  ReplyDelete
 2. bahaya la kalo otak berhenti berfikir...
  abes la blog saya.. haha!

  bila kita nak buang memory tu.. rasa macam rugi plak.. tapi apakan daya.. benda yang tak best ni memang orang tak suka simpan.. aduyai!

  kesimpulannya, fikir benda yang indah-indah jer..

  ReplyDelete
 3. Boleh!.. jawapan aku secara langsung.. boleh berhenti berfikir bila mati.

  Bila fikir lagi.. jawapan yg sebetul2nya adlh tak boleh, walaupun dah mati.. sebab semua apa yg kita buat atau yg kita persaksikan, pasti akan d catat dan d bentangkan semula selepas mati nanti.

  ReplyDelete
 4. gi la holiday... release tension.. eh, ini kes tension ke bukan?? hehe

  ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails