My photo
Im juz an ordinary lady.. Nuthin special bout me.. I love my husband & my family so much... Like to do anything sound in my head tell me to do. Not too messy n clumsy.. Nice n friendly for sure.

Friday, August 13, 2010

Orang melayu jenis ape ni???

Hurm.... sedih aku dengar story dari kawan aku ni. Dia penah kerja kat satu company besar katanya, milik Melayu! Tan Sri ape ntah... adehhh!

Tapi ape yang mengecewakan aku, si bos melayu ni terlalu zalim terhadap staff2 yang sama kaum. Tapi amat menitikberatkan kebajikan kaum lain. adehh! Ade ke patut suruh stay kat opis sampai pukul 11-12 malam????? Gile ke ape neh.. ade dalam agreement keeeeeee?

Tapi yang peliknye, dia suruh staff2 melayu je yang buat camtu, staff lain-lain bangsa tu takpe je nak balik awal. Ade ke patut???? Tak fair langsung! Tapi kawan aku ni bertahan jugak keje situ selama setahun 1 hari.. huhuhu! Aku pulak yang emo dengar citer dia.

Buat staff melayu macam kuli batak!


8 comments:

  1. orang itu setakat Melayu dan Islam pada nama saja. Kalau dia Islam pada jiwa, tidaklah begitu kelakuannya dan tindakannya.

    ReplyDelete
  2. jarang dengar kes macam ni..selalu kaum lain je yang tindas melayu...ni melayu tindas melayu...

    ReplyDelete
  3. ehem.
    agak kejam.
    tapi. kalau dari sudut positif.
    shud be possible la kan.
    mungkin patut dianggap sebagai 1 tujuan untuk melatih orang melayu untuk lebih gigih. dan sebagainya.
    itu pun mungkin laa.

    (=

    ReplyDelete
  4. huh!melayu konon...igt kaum lain nak tolong dia bila dia susah??mimpi la

    ReplyDelete
  5. ouh
    saket mental kah apa layan kaum sendirik cmtuh?

    ReplyDelete
  6. memg mental pon la rasanya...x patot btol...


    jum baca entry terbaru bARdbOO:

    Gambar Iklan Hot

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails