My photo
Im juz an ordinary lady.. Nuthin special bout me.. I love my husband & my family so much... Like to do anything sound in my head tell me to do. Not too messy n clumsy.. Nice n friendly for sure.

Saturday, January 8, 2011

Menghina ISLAM: Astaghfirullahal'azim... cabulnya mulut engkau!

Printscreen dari lawan FB. Klik untuk tumbesaran!
Serius terkedu selepas singgah di blog ni. Speechless.. tak tahu nak cakap apa. Mudah sungguh berkata-kata. Aku tak sure dat guy is a Muslim or not. Rasanta macam non-muslim.

Tapi isu macam ni dah banyak kali terjadi. Memang tak pernah hilang pun. Mungkin kita dah terbiasa sangat dengan kes camni kan.. Mungkin tak heran lagi. Masih ada lagi yang berani & lantang bercakap melibatkan sensitiviti agama. Menghina, mencaci... ikut sedap mulut je.

p/s: Hanya Allah swt yang mampu membalas perbuatannya.

22 comments:

  1. hm, teruknye, x ske org namer danny...

    ReplyDelete
  2. Baru je tengok sat tadik kat blog kawan blogger... Memang kurang ajar betul budak ni...

    Terbaru: Izamir Ridzwan Pendrive Giveaway
    Terhangat: Gangguan Seksual Terhadap Budak 12 Tahun Di FB
    Terbaik: 5 Plugin Firefox Yang Wajib Ada

    ReplyDelete
  3. biar Allah sahaja menghukum orang yang mencela agama......macam nak pancung aje kepala dia nie...

    ReplyDelete
  4. as salam...
    syukran dengan maklumat ni.
    jangan lupa backlink kan. penting ni. semakin melampau2..guna medium digital pula tu..
    hmm..mog aAllah bukakan pintu hatinya untuk berubah..dan berjihad di jalan-Nya,..

    ReplyDelete
  5. astaghfirullahhalazim..
    m0ga dia diberi petunjuk~

    ReplyDelete
  6. ni bukan skit2 hina ni..dah tahap gaban extrim nih...pelik,search kat fb dah x jumpa da akaun dia..

    ReplyDelete
  7. erm..
    astaghfirullahalazim..
    pe nk jd la kn..
    x de snsitif keagamaan lgsng...

    ReplyDelete
  8. mcm2 la skrg ni. ni bkn kes pertama.. haishh apa nk jd la

    ReplyDelete
  9. salam



    sungguh terkilan,kekasih Allah dihina

    setuju,isu ini tak kan berakhir

    tunggu saja balasan dari Allah

    ReplyDelete
  10. Salam..jgn sesekali membiarkan agama suci kita Islam diperlekehkan oleh org kafir laknatullah.Peminpin2 islam,x kira NGO perlu alert dgn perkara-perkara nie..sedih kalo tengok jika dibiarkan tanpa sebarang tindakan..

    ReplyDelete
  11. ya Allah, Engkau bukalah pintu hati mereka yang derhaka kepada Mu dan Rasul Mu untuk bertaubat.

    ReplyDelete
  12. miss zaza...tukar sikit tajuk tu sikit buleh? dari MasyaAllah kepada AstaghfirullahAlazim.... MasyaAllah tu merujuk kepada "takjub kepada sesuatu yang baik"...

    1. Lailahaillallah : Tiada tuhan yang layak disembah melainkan Allah...(mesti tambah yang layak disembah...kerana tuhan yang batil banyak)
    2. Subhanallah : Maha suci Allah
    3. Alhamdulillah : Segala pujian bagi Allah
    4. Masya-Allah : Apa yang dikehendaki oleh Allah (perkataan ini selalu diucapkan juga untuk melahirkan tajaub/rasa respek atau seumpamanya kita pada sesuatu)
    5. Insya-Allah : jika dikehendaki oleh Allah (sangat digalakkan mengucapkan perkataan ini dalam merancang sesuatu)
    6. Jazakallah Khuhairan : Dikurniakan ke atas engkau oleh Allah kebaikan (digunak untuk mengucapkan terima kasih)
    7. Astaghfirullahalazim : aku memohon pengampunan dari Allah Yang Maha Hebat
    8. Lahaulawalaquwataillabillah : tiada kehebatan dan kekuatan kecuali dengan Allah
    9. Innalillahiwainnailaihirooji'un : Sesungguhnya kita kepunyaan Allah dan sesungguhnya kepadaNya kita kembali

    ReplyDelete
  13. cmfom si danny ni mmg bukan islam laaaa

    ReplyDelete
  14. kurang ajar..
    tak tahu menghormati orang lain..
    semoga tuhan membalas perbuatan keji manusia ini.

    ReplyDelete
  15. mengong la org camni.. suka provoke..

    ReplyDelete
  16. hurm...ade sorang ulama gitau..skang ni uamt laen berani mmeprsendakan umat islam sebab umat islam sendir ade yang mmpersendakan agama islam..meh kiter pakat2 muahsabah diri kite lu ek..

    ReplyDelete
  17. terkilan ada remaja macam ni, ternyata kafir, masyaAllah, dunia nak kiamat!

    btw kak thanks follow ye

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails