My photo
Im juz an ordinary lady.. Nuthin special bout me.. I love my husband & my family so much... Like to do anything sound in my head tell me to do. Not too messy n clumsy.. Nice n friendly for sure.

Sunday, April 25, 2010

Buat ketupat tapi...... bisingnya kalah tukang rumah!

Assalamualaikum u uols...

Ni haa nak habaq sikit ni.. (tetibe kuar loghat utara lak..)
Adik2, kakak2, abang2, makcik2, pakcik2...

Kalau ye pon nk buat 'ketupat' tu jangan laa bingit sangat ye...
Kesian orang yang dibungkus dalam ketupat tu...
Kedengaran secara langsung pulak tetibe kan...

Aduhai.. ade jugak orang terlalu ikhlas kan.. Bagus2.. Aku respek tol orang camtu..
Rasanya dia malu kot nak cakap depan-depan kita & pandang muka kite..
Tapi cara bijak jugak.. Dia bercakap berhampiran dengan kita tapi dengan nada yang begitu mengagumkan... Cam gune mikrofon gitu.. ahakss i loike!

Sekurang-kurangnya kite mendengar dengan jelas ape yang beliau bualkan.. hehe
So, mungkin itu tak termasuk dalam golongan mengumpat sbb si yang diumpat telah mendengar secara live.. tak gitu saudara-saudari?? hehe

So, tak berdosalah beliau itu.. hehe
Terima kasih kepada beliau kerana memperdengarkan ape yang sepatutnya.. hehe

Oklah, sudah mau tido.. Esok kerja... lalalala
Sonok tol bekerja... hahaha
Gudnite everybody...


Notakaki: Aku lebih suka orang terus terang dpn aku walau dia ckp dibelakangku, tapi dgn nada yang kuat. So, boleh consider dia cakap dgn aku la tu.. Cuma membelakangi aku.. hehehe

8 comments:

  1. love ur word POCKETFUL tuh~

    ketupat tuh mengumpat ek??~

    ReplyDelete
  2. hehe, lain org lain lah preference nya. ada org tak suke :D

    ReplyDelete
  3. HEHE TENKIU..

    AAH MENGUMPAT DEAR.. :)

    ReplyDelete
  4. Hmmm... tak tau nak cakap... bergantung pada mesej yg nak disampaikan tu kot...

    ReplyDelete
  5. Izah Dear..
    Hohooo..

    Guna mikrofon?
    Cam buat pengumuman ar..
    Hehehe..

    Yeah sayang..
    Happy day..
    take care, dear.

    ReplyDelete
  6. aidiena,
    hehe.. ntahla kn.. huhu

    Pearls,
    tu laaa.. dia nk buat announcement tu..

    ReplyDelete
  7. tu la pasal.. macam2 ragam kn.. hehe

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails