My photo
Im juz an ordinary lady.. Nuthin special bout me.. I love my husband & my family so much... Like to do anything sound in my head tell me to do. Not too messy n clumsy.. Nice n friendly for sure.

Wednesday, May 19, 2010

Kajian Terbukti: Lelaki lebih banyak menipu berbanding wanita dan sukar untuk mengakuinya.

Assalamualaikum & selamat pagi semua..
Rajinkah korang or hanya membelek belog2 & mencurik tulang temulang?? hehehehe! Aku..?? Sentiasaaaaa.... rajin! lalalalala!

Masa stuck dalam jem tanpa roti tadi, aku terdengar satu statement kat buletin sinar. Biase laa, aku pagi2 memang dengar Sinar FM, tu yang stesen radio tu terus melonjak naik jadi stesen No 1 kat Malaysia tu.. ahaksss!

LELAKI LEBIH BANYAK MENIPU BERBANDING WANITA DAN SUKAR PULA UTK MENGAKUINYA! hurmmmm

Haaa.. dengar tu para laki. Mesti dah ade yang terasa tu. Garu-garu hidung yang tak gatal. Kelik-kelip mata, pandang kiri kanan. Bila dah terbukti dalam kajian ni memang sah la tu kan.

Tapi takde la dia cakap semua. MAJORITI nyaaaa....Tapi aku rasa memang ada betulnya.. Sebabnya, majoriti lelaki yang aku kenali semuanya banyak menipu & secara tak langsung aku adalah mangsa yang ditipu.. hahahaha! Ditipu oleh siapa?? Kaum lelaki laaaa....!

Mesti korang kaum-kaum hawa kat luar sana pon penah kenal dengan lelaki sebegini kan. Mungkin dah banyak experience korang kan.Walau dalam hal kecik pun dia akan tetap 'menipu' yang mana dianggapnya menipu sunat. Aikk? Ade ke istilah menipu sunat? Haiyaa, menipu memang tetap menipu la. So, menipu berdosa kan.

Kalau lelaki ni menipu, ayat dia mesti tunggang terbalik. Contohnye la kan, sms cakap dah berada di tempat tu, tapi berani lak dia call kita bagitahu otw ke tempat itu & akan sampai 2 minit lagi. hohoohh.. apekah maknanya itu??? Memang tetap dikira menipu.. Apa salahnya bercakap benar. Kalau ye pun susah nak cakap, explain betul-betul agar orang faham & tak diketegorikan sebagai menipu.

Perempuan ni terlalu jujur. Nak menjaga hati orang sebab tu lah dorang susah nak menipu. Kebanyakan yang menipu ni takkan lama, mesti terperangkap punya. Wanita tetap akan tau samada mengetahui segalanya secara rahsia & terbuka.Dah banyak kali aku alami & pemerhatian dari teman-teman sekeliling.

So, kepada para lelaki kuranglah aktiviti menipu anda. Sebelum para wanita menjauhkan diri dari kalian semua. hehehe! Kalau ada sesapa terasa tu, cepat-cepatlah berubah ye. hehehe! Para lelaki jangan lak emo-emo eh.. senyum sikit.. ehhehee
Notakaki: Walau hanya segelintir saja yang berkelakuan sebegini, namun kadarnya lebih banyak berbanding kaum wanita.

12 comments:

  1. Sama je awak.. laki ke perempuan ke.. Sama je bagi saya

    ReplyDelete
  2. miss izah... ehehehhe kajian? hmmmmm tapi mmg la menipu tak elok... kalau boleh elakkan..bersikap begitu.

    ReplyDelete
  3. betul tu.
    kkdg2 je suka curi tulang.
    hahahaha
    lelaki dan wanita sama2 suka menipu.
    tp yg penting niat perlu ikhlas.
    adeh...
    zaman skrg sgt teruk dgn perangai manusia yg kian jahil.

    ReplyDelete
  4. dgr sinar??? hahaha..aku dengar suria saja...

    ReplyDelete
  5. Biasalah...lelaki mana takde ego kan? Macam mana nak mengaku...huhu..tapi, rasanya, sama je dua-dua..


    Nadia-ism

    ReplyDelete
  6. Tarik trafik guna backlink... jom kongsi tutorial d sini http://myvitrd.blogspot.com/2010/05/tips-tingkatkan-trafik-menggunakan.html

    ReplyDelete
  7. Saya tak terasa pon ape yg kamu cakap.Miahaha :D

    ReplyDelete
  8. betolll jugakk kot!
    aku setuju 100%!! hahaha.

    ReplyDelete
  9. ohhh..kalau bab camni ..terus nak jadi heroin..
    hahahaha...
    sekarang sama jer yg kaki kencing berdiri..
    tak yah nak salah kan gender..
    tak baik...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails