My photo
Im juz an ordinary lady.. Nuthin special bout me.. I love my husband & my family so much... Like to do anything sound in my head tell me to do. Not too messy n clumsy.. Nice n friendly for sure.

Wednesday, December 8, 2010

Maafkan saya, niat baik makcik terpaksa saya tolak.

Tetibe teringat kembali satu kisah ni. Adik aku sebagai orang tengahnya. Tapi mujur adik aku ni reti berfikir. Yelah, dah blaja tinggi-tinggi takkan tak reti lagi nk pikir kan.

Perbualan telefon ini sudah dialih bahasa ke BM standard ok. Kang tulis loghat klate kang ade yang tak paham... hehehehe!

Irah: "kak nor, ingat tak makcik yang kite jumpe kat umah abg mat (sepupu) ari tu?"

Aku: "haaa.. ingat la. nape?"

Irah: "anak dia kan stud skali kat uitm dungun tu kan.. dia cakap yang mak dia mintak no tel kak nor..."

Aku: "haaaa? mintak to telefon buat mende?"

Irah: "dop tau lah.. dia nak bagi kat sorang anak jiran dia ni. lepas tu dia tanya kak nor dah ade pakwe ke..."

Aku: (seram sejuk. 1st time terjadi) "ehh.. mandai-mandai pulok nak kenen-kenenkan orang. orang mane?"

Irah: "Orang machang (Kelantan)"

Aku: "hahahahaha........ tidak! nape kot mak dia nak kenenkan? Kenal kak nor pun tak. entah baik ke jahat bukan dia tau... hahaha"

Irah: "hahahaha.. mane la tau. dah dia cakap camtu. mak dia cakap, masa 1st time jumpe kak nor kat umah abg mat tu, dia bekenan..."

Aku: (monolog:cesssss) "banyak la hang bekenan. hahaha... cakap je kak nor dah ade boifren ye. And plis jangan bagi no tel kak nor kat sape-sape. Ingat tu.. jgn duk mandai-mandai bagi."

Irah: "hahahaa.. yolah... nanti la orang suh dia cakap kat mak dia camtu.."

Perbualan berakhir setakat tu saja....(perbualan dipendekkan utk tidak menjemukan anda :P)

Aku tak pernah gtau umi aku pasal ni. Sebab aku malu wehhhh! ahhahaha. Kang mak aku gelak terbahak-bahak pulak ade orang bekenan kat anak dara dia sorang neh. Blushing..blushing.... 1st time aku mengalami situasi sebegini.. OH mannnnnn... sungguh tak disangka-sangka... brutal-brutal aku pon ade orang suka??? kah kah kah...

Berpeluh siot... time tu aku kat Melaka.. tengah rendek-rendek di JOnker Walk... tetibe diterjah dengan situasi begitu. Tak focus aku nak shopping.. hahahaha!

Tapi alhamdulillah... makcik tu percaya yang aku dah ada 'boipren'... Winkkkkkk! Akhirnya, dia pasrah utk tidak menanyakan tentang aku lagi.. hohohoh!

p/s: Maaf ye makcik... saya tak biaselah dikenen-kenen.. sy nak cari calon saya sendiri.. hehehe! Harap makcik paham ye... Time kasih makcik kerana sudi berkenan kat sy untuk dikenenkan dengan anak jiran makcik.. ehehe

10 comments:

  1. huhu...sama la kita..xsuka dikene-kenen kan\..mau cri sendri..=)

    ReplyDelete
  2. Ming! Ado oghe berkenan kat anok Ming!!! Haha! *Maaf, bahasa yang berterabur*

    Tapi Kak Nor ni dah ada pilihan hati sendiri lah Ming... Huhu...

    ReplyDelete
  3. heheh..bleh plok nk kenenkn ngan anak jiran..
    kalo anak sendiri tu, logik la gak..

    ReplyDelete
  4. haha..ni stail org lama ni.. diorg tolong kenenkan. :D

    ReplyDelete
  5. haha nasib baik baru nak kenenkan.. kalau disuruhnya masuk mminang trus, mmg haru lah.. =p

    btw, sy pun nak pilih sendiri.. tamau orang carikan.. hehe

    ReplyDelete
  6. lebih baik cari sendiri.. tapi kan ada masanya baik jugak kalau orang yang carikan hiks

    ReplyDelete
  7. kak nor ada no tel x??hehehe

    JOM TENGOK ENTRY BARU
    "1.TV series??"

    ReplyDelete
  8. hehe makcik tu pulak yg smgt kan :P

    ReplyDelete
  9. raya lepas sy kena ag stepek depan mak saya...
    "makcik nak berbesan dgn mak kau la"...
    sy pun tercengang then ketawa...
    hahahhaha...
    mak saya pun tercengang...
    katanya xmahu hubungan kekeluargaan putus...
    hahahhaa...
    adeyhhh....
    lawak2 =))

    ReplyDelete
  10. anak makcik tu namonyo jehan ko..apotah..tak hengat plak

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails