My photo
Im juz an ordinary lady.. Nuthin special bout me.. I love my husband & my family so much... Like to do anything sound in my head tell me to do. Not too messy n clumsy.. Nice n friendly for sure.

Saturday, December 11, 2010

Tak boleh jadi ni.... :(

Ikuti rentetan SMS ini....

Aku: Ha, balik arini ke? Dgn apih (my brother) ke? Turun gombak terus?

(Sebab aku tengok dalam status FB dia semalam....)

Biha: Turun putra. Pastu apih kate nak balik umah dia dulu, nek lrt. Pastu baru anta biha balik gombak. Nape?

(Dalam hati aku dah pikir, lenguh gak badan nak berjalan bawak beg dr putra ke lrt putra)

Aku: O.. saje je, Ok.

(Selang sejam lebih...... aku msg adik aku balik. Xsedap hati... Serius... rasa sayu tetibe.)

Aku: Byk ke beg ha?

Biha: Xtau la.. budu mokda ade ni. aishhhh buat berat beg je.. Hmmm

Aku: Urm dah tu naik lrt kang, sampai umah apih sape g ambik dia? Sbb lrt ke umah dia tu jauh gak.

(Aaaa... aku dapat bygkan betapa penat adik & abg aku bwk beg berat2 jalan kaki lebih kurang 400meter. T_T)

Biha: Dia oyat jalan kaki. hu3! Nape? K.nor nak kuar ke? Kalau kuar mai la ambik biha dgn apih terus.. dia oyat la.. huhuhu

Aku: Biar K.nor p ambik la. Macam susah je barang banyak2. uhu. Tapi kalau stop kat Gombak leh x, jgn masuk pwtc, sbb ada motorshow. Jem. Oyat ke apih.

(Memang aku niat nak p ambik dorang... bila adik aku ckp dorang kene naik lrt semua, aku lagilah sayu... huhu. Bukannye xleh bersusah sikit, tapi aku pikir ape guna ade aku kat sini kalau takleh tolong ambik dorang....)

Biha: Turun kat greenwood ek? Ambik kt greenwood la.. huhuhu

Aku: Aah.. kat biha stop sokmo tu. Ok, dah sampai tol bentong inform.

Biha: Ok.. huhuhu

Serius... aku tak sampai hati nak biarkan dorang balik camtu. huhuhu! Takpelah, aku sanggup turun dari shah alam ke gombak p ambik abg & adik aku.... Tak sanggup weiiiiii....... Sebab abg aku pun dulu selalu datang ambik aku kat bus stesen time aku belom ada kereta dulu... Takkanlah aku tak boleh nak p ambik dia pulak... Aku memang sensitif sikit bab-bab camni.. Tak sanggup tengok adik-abang aku susah. huhuhu.

Sebab dulu time aku studi, masa aku susah.. abang-abang aku selalu ada bila aku mintak pertolongan. Jauh-jauh pun sanggup datang Puncak Alam nuuuuuuu....


2 comments:

  1. bagus bagus tindakan ni...adik beradik kena jaga...

    ReplyDelete
  2. Salam

    Bagus.. contoh yang baik :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails