My photo
Im juz an ordinary lady.. Nuthin special bout me.. I love my husband & my family so much... Like to do anything sound in my head tell me to do. Not too messy n clumsy.. Nice n friendly for sure.

Thursday, June 10, 2010

Jawab phone tapi ringtones still ringing!

Assalamualaikum & morning semua...

Tetibe aku teringat satu kisah ni. Mungkin agak pelik kot jalan ceritanya tapi a bit funny lah.. adehh!

Situasi di mane seorang mamat ni berada di rumah cousinnye. Dia cuba untuk melarikan diri dari makciknya kerana rimas dengan sikap makciknya yang seakan-akan mengongkong dirinya. Tapi at the same time, dia tak mahu cousin dia tahu kisah yang terjadi antara dia & makcinya tuu..

Sedang asyik mereka berborak, tetibe phone mamat tu berdering. Erkk.. panggilan masuk dari makciknya. hohoho! Dia sebenarnya malas nk jawab sbb takut dgr lagi leteran makciknya itu.

The, cousinnye suruh jugaklah mamat tu jawab phone call tu. Dengan keadaan terpaksa & gabranya dia olok-olok menjawab call tu.

Mamat: Haa.. hello. Petang nanti orang balik laaa.

Dengan selumbernye mamat tu jawab call tadi, tp pada masa yang sama phonye masih lagi berdering.. ring..ring..ringggg! Tetibe, cousin dia pelik semacam. Gile ke ape mamat ni. Bercakap dengan sape? Bercakap sorang2?? Jawab phone tapi ringtones masih kedengaran! aduhaiiiii!

Kantoiiiii.... merah padam muka mamat tu. Ape ke sengal buat cmtu. Kalau ye pon, tekan la button silent tu dulu then buat-buat la bercakap.. wakakkkaak!

p/s: sebenarnya kisah di atas tu merupakan intipati mimpi aku semalam! wakakaka. aku pon tak tahu ape motif mimpi tu muncul. n semua watak pon aku tak kenal. haiyooo!
Notakaki: Penah mimpi berada dalam toilet utk membuang air kecik. Bangun-bangun je aku dah terkencing atas tilam baik punyeeee.. wakakak! Tu kisah darjah 4 woooo! Bukan sekarang.

4 comments:

  1. hahahaha , mimpi upanya , cehhh

    ReplyDelete
  2. org kata, mimpi tu adalah mengambarkan sebahagian dr peribadi kita sendiri..maybe ade org cal u, tp u mmg saje buat2 xmo jawab ke..

    ReplyDelete
  3. mimpi pelik tu
    tapi kalau awak kencing lagi takde orang perasan kot hehe

    ReplyDelete
  4. moral of the dream.

    sila beli enpon baru

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails